BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatRus vatandaşları tekrar Türkiye’den konut almaya başladı----

Rus vatandaşları tekrar Türkiye’den konut almaya başladı

Rus vatandaşları tekrar Türkiye’den konut almaya başladı
11 Temmuz 2017 - 14:15 www.finansgundem.com

Yabancılara yapılan konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 artarak bin 624 olarak kayıtlara geçti

Son zamanlarda emlak sektörünün gündemini, yabancıların Türkiye’den konut alımı meşgul ediyor. Tabii rakamların artmasında Nisan itibarıyla başlayan yabancılara konut satışında KDV istisnası ve iadesi ile Türk Vatandaşlığı Kanunu ile ilgili uygulama değişiklikleri etkili oldu. FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bul’a göre; Daha önce Avrupa’dan ya da Batı’dan daha çok alım varken şimdi Rusların yanı sıra Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları da alım yapıyor. Nisan verilerine bakıldığı zaman ise Rus vatandaşlarının alımlarında tekrar patlama görülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde Nisan ayına kadar 114 bin 446 adet 468 konut satıldı. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,8 artarak 51 bin 988 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 artarak bin 624 olarak kayıtlara geçti. Yabancılara yapılan konut satışlarında Nisan 2017’de ilk sırayı 571 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırası ile 385 konut satışı ile Antalya, 109 konut satışı ile Bursa izledi. Nisan ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 245 konut satın aldı. Irak’ı sırasıyla 185 konutla Suudi Arabistan, 169 konutla Kuveyt, 99 konutla Rusya ve 81 konutla Afganistan izledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)