BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRus turistlerin Türkiye’de başlıca ölüm sebebi: Alkol----

Rus turistlerin Türkiye’de başlıca ölüm sebebi: Alkol

Rus turistlerin Türkiye’de başlıca ölüm sebebi: Alkol
22 Eylül 2019 - 10:55 www.finansgundem.com

Rus turistlerin Türkiye’de başlıca ölüm sebepleri açıklandı.

Rus-Türk Toplumsal Forum Genel Sekreteri Sergei Markov, Türkiye’de tatildeyken Rus turistler arasında en sık görülen ölüm nedenlerinin, Rus vatandaşlarının şehirlerde gezerken dikkatsizliği ve sıcak iklimde alkol tüketimi konusundaki dikkatsizliği olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Yerkhov, daha önce Rus haber ajansı RIA Novosti’ye verdiği demeçte, içinde bulunduğumuz turizm sezonunda Türkiye’nin güneyinde tatil yapan Rus turistlerin yaşadığı olay sayısı açısından çok zor olduğunu açıkladı. Büyükelçinin verdiği bilgilere göre, bu sezon 88’i ölüm ile yaklaşık 40 kadar vaka da tıbbi müdahale gerektiren olay yaşandı. Yerkhov, geçen yıl yaklaşık altı milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.

Segei Markov, Türkiye’ye gitmeden önce Rus turistleri bilgilendirmenin önemine dikkat çekti.

Markov, “Türk sürücülerin trafik kurallarına daha az uyduğu ve özellikle yaya geçitlerinde yayalara öncelik tanımadıkları konusunda Rusların dikkatini çekmek gerekiyor.Ruslar, yaya geçidinde Rusya’da olduğu gibi kendilerini korumalı hissediyorlar ancak Türkiye’de bu böyle değil. Bu nedenle Rusların içinde olduğu istenmeyen trafik kazaları sayısı artıyor. Türkiye’de caddeden karşıya geçerken çok dikkatli olunması konusunda uyarılması kesinlikle gerekli.”dedi.

Bir ikinci husus olarak Türkiye dahil tatile giden Rus turistlerin tükettiği alkole dikkat çeken Markov, “45 derecelik sıcak havada birkaç bardak votka içip soğuk bir havuza atlayan bir kimseye hiç birşey olmayacağını düşünmemelisiniz. Tatilde bile sıcak havalarda günlük olarak tüketilen sert alkol miktarı konusunda kural konulması gerekir. Almanlar ve İngilizler de içiyorlar, ancak bira içiyorlar ve sonra gölgede oturuyorlar. Sıcakta alkolün çok üzücü sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmaktan bıkmamak çok önemlidir. Hatta sıcak havalarda turistlerce içilen alkolün doğurduğu kötü sonuçlar televizyonlarda da gösterilebilir. ”dedi.

Markov, turistlerin uyarılması gereken başka bir tehlike olarakta sağlık durumunu işaret ederek şunları söyledi:

“Kronik hastalıkların ilerlemiş yaşlarda uçuş sonrası tatildeyken sıklıkla ölümcül hale geldiğini anlamak gerekiyor. Ayrıca istatistikler, hamileliğin son aşamalarında Türkiye’ye giden turistler arasında birçok kadın olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, sıcak bir iklimde sağlıkla ilgili sorunlu durumların daha da kötüleşebileceği konusunda sürekli olarak uyarmanız gerekir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)