BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRus turistlerden Türkiye'deki fiyatlarla ilgili şikayet----

Rus turistlerden Türkiye'deki fiyatlarla ilgili şikayet

Rus turistlerden Türkiye'deki fiyatlarla ilgili şikayet
03 Haziran 2023 - 18:13 www.finansgundem.com

Yükselen fiyatlar Rus turistleri de rahatsız ediyor. Tatil için genellikle Türkiye'ye gelen Ruslar bu fiyatlarla standart bir tatili karşılamanın çok zor olduğunu belirtiyor

Rus turistlerin Türkiye’deki fiyatların önemli ölçüde artmasından şikayetçi. Moskovskiy Komsomolets gazetesi haberine göre Türkiye'deki fiyatların neredeyse iki katına çıkması nedeniyle Antalya’da geleneksel bir tatilin Ruslar için karşılanamaz hale geldiğini yazdı.

Gazetemru'nun haberine göre, St.Petersburg’dan Antalya’ya tatile giden Aleksandr isimli Rus turist, gazeteye verdiği demecinde, beş yıldızlı otelde bir yaşında çocuğu olan bir aile için charter uçuşlu dokuz günlük her şey dahil konaklama maliyetinin 152 bin ruble olduğuna dikkat çekerken, “ Haziran ayında maliyetin 280 bin rubleye çıkacağı söylendi. Fiyatlar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bence çok yüksek. Bu benim Türkiye’ye ilk gelişim değil ama bu yıl fiyatlarda keskin artış var. Rusya’da çocuğumuz için 40 rubleye bebek maması bulabiliyoruz. Antalya’da 70 liraya (280 ruble) aldık” diye konuştu.

Moskovskiy Komsomolets’e konuşan bir diğer Rus turist Evgenia, Türkiye’de ilaç satın almak istediğini ancak fiyatların yarı yarıya arttığını kaydederken, bazı alımlardan vazgeçmek zorunda kaldığını vurguladı.

Evgenia, elektronik ürün fiyatlarının çok yüksek olmasına şaşırdığını da söylerken, “ Örneğin 256 GB belleğe sahip iPhone 14 Pro Max 60 bin lira (234 bin ruble), Rusya’da 125 bin rubleye bulunabiliyor. Bana Türkiye’de gümrük işlemlerinin pahalı olduğunu, dolayısıyla araba ve ekipman fiyatlarının yüksek olduğunu açıkladılar. Yaptırımlara rağmen Rusya’da benzer ürünlerin çok daha ucuza bulabiliyoruz”dedi.

Oksana isimli Rus turist, Rusya pazarından ayrılan Zara ve Adidas gibi markaların ürünlerinde fiyatların aşırı yüksek olduğunu belirtirken, “İstanbul’un merkezinde en ucuz hamburger 130 liraya (508 ruble), nezih bir restoranda iki kişilik öğle yemeği ise en az 1000-1500 liraya (3900-5800 ruble) çıkmış. Markalı ürünlerin fiyatları fırlamış. Daha önce, en basit Nike spor ayakkabılarını 50-60 dolardan satın alabiliyorduk. Şimdi ise 113 dolardan başlıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşamak için gelen Rusların da fiyatların yüksek olması nedeniyle başka bir yere taşınmayı düşündüklerine dikkat çeken gazete, İstanbul’da yaşayan Rus vatandaşı Pyotr’a atıfta bulunarak özellikle de Türkiye’deki market ürünlerinin her geçen gün daha pahalı hale geldiğini, et fiyatlarının Rusya’dan daha ucuz olduğunu ekledi.

İstanbul'un enflasyonu yüzde 56.05

 

TÜİK'ten enflasyon hesaplamasına doğal gaz ayarı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.03 Haziran 2023 21:38

    ÜLKEMİZDE BEBEK MAMALARI GERÇEKTEN AŞIRI PAHALI SATILIYOR FİRMA İSMİ YAZMIYORUM AMA BU FİRMA SAHİPLERİ PARA KAZANMAK UĞRUNA/ADINA BİRER ŞEYTANA DÖNÜŞMÜŞLER