BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus televizyonunda skandal sözler: Ukraynalı çocukları nehre atıp boğalım----

Rus televizyonunda skandal sözler: Ukraynalı çocukları nehre atıp boğalım

Rus televizyonunda skandal sözler: Ukraynalı çocukları nehre atıp boğalım
24 Ekim 2022 - 12:48 www.finansgundem.com

Rus medyasında sunuculuk yapan Krasovskiy’in, Ukraynalı çocukların nehre atılıp boğulması ya da kulübelere kapatılıp yakılması önerisi Rusya’da bile büyük infiale yol açtı.

Rusya'da devlet kanalı olan ve yabancı dillere çeviri yapan Russia Today'in (RT), Anton Krasovskiy isimli sunucusunun Ukraynalı çocuklarla ilgili skandal sözleri infiale yol açtı.

Geçen yıldan bu yana kanalda “Zıt Anlamlar” isimli bir programı sunan Krasovskiy, Ukrayna savaşıyla ilgili açıklamalarında hızını alamayarak “Ukraynalı çocukların boğdurulmasını” önerdi.

Programına konuk olan Rus bilimkurgu yazarı Sergey Lukyanenko'nun 1980'lerde Ukrayna ziyareti sırasında çocukların kendisine Sovyet askerlerinden “işgalci” diye bahsettiğini söylemesi üzerine Krasovskiy, Rus askerlerini işgalci olarak gören Ukraynalı çocukların nehre atılıp boğulması gerektiği önerisini ortaya attı. Rus sunucu, daha da ileriye giderek çocukların kulübelere kapatılıp yakılabileceğini de söyledi.

Bu sözler izleyicilerin kanını dondururken sosyal medyada da büyük tartışma başlattı. Çok sayıda kişi Krasovskiy'i “soykırım çağrısı” yapmakla suçladı, RT kanalı da tepkilerin hedefi oldu.

RT'den özür açıklaması

Rusya'nın 8 ayı geride bırakan Ukrayna işgaline büyük destek veren RT kanalının Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, apar topar özür dileyerek Krasovskiy'in görevine son verildiğini açıkladı. Kanaldaki hiç kimsenin bu görüşleri desteklemediğini belirten Simonyan, sunucunun sözlerini “mide bulandırıcı” diye niteledi.

Simonyan, yaptığı yazılı açıklamada “Ukrayna'daki tüm çocuklar için tüm bunların bir an önce bitmesini ve yeniden barış içinde yaşayabilmelerini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ise, “RT'yi hâlâ yasaklamamış hükümetler bunu izlemeli” diyerek ülkelere RT kanalını derhal engelleme çağrısı yaptı.

Krasovskiy eskiden LGBT aktivistiydi

RT kanalında Rus işgalini savunan yorumcular arasında ön sıralarda olan Krasovskiy, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırım listesinde yer alıyor. Rusya'da bir dönem LGBT hareketinin önemli isimleri arasında yer alan Krasovskiy, Batı basınında da Rus hükümetinin eşcinsellere yönelik baskılarını eleştiren makaleler yayınlamıştı.

Bazı Avrupa ülkeleri, Ukrayna işgali sonrasında RT kanalının yayınlarını durdurmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)