BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus sermayesi nereye kaçıyor?----

Rus sermayesi nereye kaçıyor?

Rus sermayesi nereye kaçıyor?
04 Ağustos 2014 - 06:51 www.finansgundem.com

ABD ile Avrupa Birliği’nin ekonomik yaptırımları karşısında yedek merkez arayışına giren Rus şirketleri bu limanı Hong Kong’da buldu

Rusya’da iş çevrelerine hitap eden RBK ajansı haberine göre batıdan sermayesini Hong Kong’a aktaran ilk Rus şirketi önceki gün Nornikel oldu. Batının yaptırımları daha da genişleteceği riskini göz önünde bulunduran Nornikel, dolar ile euro birikimlerinin önemli bölümünü Hong Kong dolarına çevirdiğini duyurdu.

Dünya nikel piyasasına yön veren “Nornikel” şirketi ardından Rusya’da üçüncü sırada yer alan telekomünikasyon şirketi Megafon da aynı yolu izledi. Megafon da sermayesinin yüzde 40’lık bölümünü dolar ile Euro bölgesinden çıkartarak, Hong Kong’a aktardığı bildirildi. Megafon Telekomünikasyon şirketi Kremlin Sarayı’na yakınlığı ile bilenen işadamı Alişer Usmanov tarafından kontrol ediliyor.

Batının yaptırımları karşısında Rus şirketlerin peş peşe Çin kontrolü altındaki özel bölgeye yönelmesi Hong Kong dolarının önümüzdeki günlerde görülmedik yükselişe geçeceği yorumlarına yol açıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)