BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus Senatör: Türkiye’de uygulanan konaklama vergisi iç turizmi artırır----

Rus Senatör: Türkiye’de uygulanan konaklama vergisi iç turizmi artırır

Rus Senatör: Türkiye’de uygulanan konaklama vergisi iç turizmi artırır
10 Aralık 2019 - 16:04 www.finansgundem.com

Rus yetkili yaptığı açıklamada "Türkiye’de getirilen konaklama vergisinin, turizm hizmetindeki fiyatları artıracağını ve Rus turist akışını azaltacağını" söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Sosyal Politikalar Komitesi Başkan Yardımcısı İgor Fomin, Türkiye’deki otel konaklama vergilerinin fiyat artışına neden olacağını, Rusya’dan turist akışını azaltacağını ve bunun da Rusya’nın iç turizmini teşvik edebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, aralarında yüzde 2’lik konaklama vergisininde de olduğu bazı hizmetlere vergi getiren yasayı imzaladı. Yasa, 1 Nisan 2020’de yürürlüğe girecek. Konaklama tesislerinin sunduğu hizmetlere uygulanacak vergi, 31 Aralık 2020’ye kadar yüzde 1, 2021’den itibaren ise yüzde 2 oranında uygulanacak.

Sputnik’e konuşan İgor Fomin, Türkiye’de getirilen konaklama vergisinin, turizm hizmetindeki fiyatları artıracağını ve Rus turist akışını azaltacağını söyledi. Fomin, bu durumun aynı zamanda, Rus iç turizminin gelişmesine katkı yapabileceğini de kaydetti.

Konaklama vergisi, otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve kamping gibi konaklama tesislerine uygulanacak. Devlet kurumları ve yurtlar vergiden muaf tutulacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)