BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus rublesinde değer kaybı sürüyor----

Rus rublesinde değer kaybı sürüyor

Rus rublesinde değer kaybı sürüyor
07 Nisan 2021 - 15:18 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde gerginliğin tırmanması nedeniyle Rus para birimi rublede değer kaybı devam ederken, dolar/ruble paritesi 5 Kasım 2020’den bu yana ilk defa 78 seviyesine çıktı.

Rusya ile Ukrayna arasında gerginliğin tırmanmasıyla dolar/ruble paritesi yüzde 0,6 artarak 78 seviyesine, euro/ruble paritesi de yüzde 0,7 yükselişle 1 Şubat’tan bu yana ilk defa 92'ye çıktı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sınırlarımızın yakınında tırmanan gerilim, piyasa üzerinde olumsuz bir duygusal etki yarattı.” dedi.

Söz konusu dalgalanmaların geçici olduğunu savunan Peskov, "Genel olarak, Rusya’da makroekonomik durum kesinlikle istikrarlı ve öngörülebilir durumdadır.” diye konuştu.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI NABİULLİNA’DAN ELEŞTİRİ

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, hükümetin ülkedeki tavan fiyat uygulamasını eleştirerek, “Ekonomideki fiyat göstergeleri bozuluyor ve üretimin gelişmesi caydırılıyor." dedi.

Nabiullina, başkent Moskova’da düzenlenen Borsa Forumu’nda yaptığı konuşmada, Rusya’da bir süre önce uygulanmaya başlanan tavan fiyat politikasını eleştirdi.

Söz konusu politikanın ekonomiye zarar verdiğini savunan Nabiullina, “Bana göre, tavan fiyat uygulamasının bir an önce terk edilmesi gerekiyor. Ekonomideki fiyat göstergeleri bozuluyor ve üretimin gelişmesi caydırılıyor." şeklinde konuştu.

Rus hükümeti Aralık 2020’de aldığı kararla 1 kilogram şekerin satış fiyatını 46 ruble, 1 litre ayçiçek yağının satış fiyatını ise 95 ila 110 ruble arasında sınırlandırmıştı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından martta yapılan açıklamada, tavan fiyat uygulamasının enflasyona olumlu yansıdığı belirtilmişti.

İtalya'da tahvil ihraçlarına 123 milyar euro'luk teklif

ABD ekonomisinde patlama yaşanabilir

Wells Fargo, ABD ekonomisinin yüzde 6,4 büyümesini bekliyor

Euro Bölgesi bileşik PMI yanıltabilir

Banka Kanunu'na muhalefetten aranan CEO teslim oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)