BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus petrolünün sevkiyatı durdu, fiyatlar yükselişe geçti----

Rus petrolünün sevkiyatı durdu, fiyatlar yükselişe geçti

Rus petrolünün sevkiyatı durdu, fiyatlar yükselişe geçti
09 Ağustos 2022 - 14:17 www.finansgundem.com

Transneft, Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Avrupa'ya sevkiyatının durdurulduğunu bildirdi. Bu gelişme sonrası Brent petrol düne göre 1,05 dolar arttı ve 97,8 dolara çıktı.

Transneft, Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Avrupa'ya sevkiyatının durdurulduğunu bildirdi.

Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft, Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Avrupa'ya sevkiyatının durdurulduğunu bildirdi.

Transneft'tin yazılı açıklamasında, Rus petrolünü Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya taşıyan Drujba hattının güney kolu için Ukrtransnafta şirketine ön ödeme yapılmasının gerektiği belirtildi.

Söz konusu sevkiyat hizmeti için Ukrtransnafta'ya yapılan son ön ödemelerin Transneft'e geri döndüğü bilgisine yer verilen açıklamada, ödemelerin Avrupa Birliği'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle gerçekleştirilemediğine işaret edildi.

Açıklamada, gerekli ödemelerin gerçekleşmemesi nedeniyle Ukrtransnafta'nın Transneft'e sevkiyat hizmeti sağlamayı durdurduğu ve bu nedenle Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatının da 4 Ağustos itibarıyla durduğu kaydedildi.

Şirketin Drujba hattının diğer kollarındaki sevkiyatının devam ettiği, Belarus üzerinden Polonya ve Almanya yönündeki sevkiyatlarda sorun yaşanmadığı belirtildi.

Brent petrol yükselişte

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı Druzhba'dan Rus petrolü akışının durduğu haberleri ile düne göre 1,05 dolar arttı ve 98 doların üzerine çıktı.

İran petrolünün yakın zamanda uluslararası pazarlara dönebileceği beklentisi ICE'de Brent petrolünün varil fiyatını bu sabah 94 dolara tadar gerilemesine yol açmıştı.

Nijerya Petrol Bakanı Sylva: Her gün 400 bin varil petrolümüz çalınıyor

 

Azerbaycan petrol fonu TCMB'deki 1 milyar euroluk mevduatında süre uzattı

 

Türkiye'nin petrol ithalatında yüzde 13,2 artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)