BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Rus parasıyla duvara toslarsın'----

'Rus parasıyla duvara toslarsın'

'Rus parasıyla duvara toslarsın'
12 Nisan 2013 - 10:55 www.finansgundem.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Tatar,Kıbrıs'ıhn ekonomisini değerlendirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Ersin Tatar, Merit Crystal Cove Hotel'de düzenlenen “Küresel Gelişmeler Işığında Türkiye ve KKTC Ekonomileri ve Sermaye Piyasaları” konulu panelde konuştu.
Güney Kıbrıs krizini değerlendiren Tatar, “Rus paraları gibi yanlış bir işe bulaşırsanız, günün sonunda duvara toslarsınız. Bizim istediğimiz temiz bir ekonomi” dedi.
'KIBRIS KABUĞUNU KIRIYOR'
Tatar, KKTC ekonomisinin artık diğer ülkeler tarafından kabul görmeye başladığını belirterek, “KKTC kabuğunu kırıyor” dedi.
Türkiye'nin çağ atladığını ve bunun etkilerinin KKTC’de görüldüğünü söyleyen Tatar, hedeflerinin dünyanın kabul ettiği sürdürülebilir bir ekonomi yaratmak olduğunu belirtti.
‘HALKA AÇILMAK İSTİYORUZ’
Tatar, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan'ın katıldığı toplantıda “Borsa İstanbul ve SPK’nin verdiği destekle kendi kurumlarımızı orada açmak ve finansman sağlamak istiyoruz” dedi.
'ORTAK KAYNAKLARIN TEK TARAFLI KULLANIMLARI SORUNLARI ARTIRACAKTIR'
KKTC Başbakanı İrsen Küçük ise  “Rumların ekonomik krizden kurtulmak için adanın kaynaklarını tek taraflı olarak kullanmaları yeni sorunlara neden olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • srt12 Nisan 2013 11:40

    sallıyor, daha başkentindeki çöpleri toplayamıyorsun, Türkiye den para gelmese açlıktan nefesin kokar, Türkiye nin sana verdiği parayla hava atıyorsun