BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ordusundan Wagner'e karargaha giriş yasağı----

Rus ordusundan Wagner'e karargaha giriş yasağı

Rus ordusundan Wagner'e karargaha giriş yasağı
07 Mart 2023 - 00:33 www.finansgundem.com

Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunun kendilerine mühimmat vermediğini ve şirket temsilcisinin Rus ordusu karargahına girişinin yasaklandığını bildirdi.


"Kremlin’in aşçısı" olarak da anılan Prigojin, kendisine ait "Konkord" adlı şirketin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Ukrayna’daki Rus “özel askeri operasyon” birliklerinin komutanına 5 Mart’ta acil mühimmat tahsisi için mektup yazdığını aktaran Prigojin, “6 Mart saat 08.00'de karargahtaki temsilcimin giriş kartı iptal edildi ve birlik karargahına girişi yasaklandı” ifadesini kullandı.

Prigojin, Bahmut yakınlarında “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ni yok etmeye devam ettiklerini” belirtti.

Wagner, "Rus ordusunun kendilerine mühimmat vermediğini" öne sürdü

Geçen ay, Rus güvenlik şirketi Wagner mensubu paralı savaşçılar, çektikleri bir video ile "kendilerine artık mühimmat temin edilmediğini" ileri sürerek, Rusya Savunma Bakanlığından destek istemişti.

Prigojin de videodaki çağrıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, paralı savaşçıların, Rusya Savunma Bakanlığını karalayıcı bir ifade kullanmadıklarını vurgulamış ve yalnızca mühimmat taleplerini dile getirdiklerini belirtmişti.

Daha sonra Rusya'da mühimmatın yeterli sayıda üretildiğini ancak temini ile ilgili sorunların çözülmediğini dile getiren Prigojin, "Bu sorunu tüm irtibatlarıma rağmen çözemiyorum. Her şey yerinde duruyor. Bu konuda herhangi bir karar alınmıyor.” demişti.

Rusya Savunma Bakanlığı da bu açıklamadan sonra "mühimmat teminiyle ilgili sorunların yaşandığı" yönündeki açıklamaların gerçeğe dayalı olmadığını belirterek, taarruz birliklerinin tüm taleplerinin en kısa sürede yerine getirildiğini bildirmişti.

"Wagner ile Rusya Savunma Bakanlığının arası açıldı" iddiası

İngiltere Savunma Bakanlığından 11 Şubat’ta yapılan yazılı açıklamada, Wagner ile Rusya Savunma Bakanlığı arasındaki rekabetin son dönemde arttığı ve Wagner'in artık "Rus hapishanelerindeki mahkumları Ukrayna cephesinde kullanamadığı" ifade edilmişti.

Batılı ülkelerdeki çeşitli basın kuruluşlarındaki bazı haberlerde de Rusya Savunma Bakanlığının, Wagner ve Prigojin’in isimlerinin haberlerde kullanılmamasına yönelik Rus medya kuruluşlarına uyarıda bulunduğu öne sürülmüştü.

İngiltere'den Rusya açıklaması: Uzun vadede çoktan kaybetti

 

Vucic: Rusya'ya da Ukrayna'ya da silah satmadık

 

Rusya, ilk kez devasa bombasını kullandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)