BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ordusundan 128 bin askerle dev tatbikat----

Rus ordusundan 128 bin askerle dev tatbikat

Rus ordusundan 128 bin askerle dev tatbikat
17 Eylül 2019 - 14:54 www.finansgundem.com

Rusya ordusu, Çin, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan ve Özbekistan'dan birliklerin katılımıyla büyük bir askeri tatbikata başladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rusya'nın Orenburg, Astrahan, Çelyabinsk, Altay ve Kemerovo bölgelerinde düzenlenen 'Merkez-2019' tatbikatına 128 bin asker katılıyor.

Tatbikatta 128 bin askerin yanı sıra 20 binden fazla savaş teçhizatı, yaklaşık 600 uçak, helikopter ve insansız hava aracı (İHA), 200'ü aşkın tank ve 15 savaş gemisi yer alıyor.

İKİ AŞAMADAN OLUŞUYOR

Ana konusu uluslararası terörle mücadele ve Orta Asya'da güvenliğin sağlanması olan tatbikat, iki aşamada gerçekleştiriliyor.

Bakanlığın açıklamasına göre ilk aşamada durum keşfi yapılacak, hava saldırılarına karşı savunma önlemleri alınacak ve birliklerin yönetilmesi planlanacak. İkinci aşamada ise farklı uluslardan oluşan ordu farazi düşmana saldırı düzenleyecek.

'İŞBİRLİĞİNİ PEKİŞTİRECEK'

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov, tatbikatın katılımcı ülkeler arasındaki askeri etkileşimi geliştireceğini ve işbirliğini pekiştireceğini ifade etti.

SU-35 VE MİG-31'LER GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK

Tatbikatın yapılacağı bölgelerde 20 Su-35C ve MiG-31 savaş uçağı devriye atarak havada güvenliği sağlayacak.

Merkez-2019 askeri tatbikatı, 21 Eylül'de sona erecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)