BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus oligarkların Yeni Zelanda'ya girmesi yasaklandı----

Rus oligarkların Yeni Zelanda'ya girmesi yasaklandı

Rus oligarkların Yeni Zelanda'ya girmesi yasaklandı
05 Nisan 2022 - 10:24 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Nanaia Mahuta, Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden Rus oligarkları hedef alan yeni yatırımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Yeni Zelanda'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin veya Rus hükümetiyle yakın kişisel bağları olan oligarkları hedef alan yeni yaptırımları bu gece yarısı yürürlüğe girecek.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Nanaia Mahuta, Putin ve rejimini destekleyenlere gerçek baskı uygulamak için uluslararası toplumla birlikte çalıştıklarını belirtti.

Bakan Mahuta, hükümetin Rus oligarkları veya Rus rejimiyle ya da Rusya Devlet Başkanı'yla yakın bağları olan, yakın aile üyeleri olan 36 kişiye daha yaptırımları onayladığını duyurdu.

Mahuta açıklamasında "Bu liste, Rusya'nın en zengin iş adamlarından bazılarının yanı sıra Rusya'nın en büyük şirketlerinden bazılarının başkanlarını ve genel müdürlerini kapsıyor. Yeni Zelanda'ya seyahat edemeyecekler, varlıklarını buraya taşıyamayacaklar veya diğer ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlardan kurtulmak için finansal sistemlerimizi kullanamayacaklar." ifadelerine yer verdi.

Bakan Mahuta, yaklaşık 3 hafta önce Rusya'ya Yaptırımlar Yasası'nın Yeni Zelanda Parlamentosunda kabul edilmesinden bu yana ikinci tur yaptırımları yürürlüğe koyacaklarını aktardı:

"Hükümetin söz konusu kanun kapsamındaki ilk yaptırımları, 19 kuruluşu, Putin'i ve ulusal güvenlik konseyi üyelerini hedef alıyordu. Ayrıca 364 kişinin Yeni Zelanda'ya seyahatleri de yasaklandı. İlerleyen haftalarda daha fazla önlem alınacak."

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 21 Mart'ta Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya, askeri ve insani yardım olmak üzere toplam 10 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 7,6 milyon dolar) destekte bulunacaklarını açıklamıştı.

Yeni Zelanda'da büyüme beklentilerin altında kaldı

 

Yeni Zelanda’da terör gazisi Türk'ün "barış yürüyüşü" amacına ulaştı

 

Yeni Zelanda'da konut fiyatları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)