BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus muhalifleri ölüm korkusu sardı----

Rus muhalifleri ölüm korkusu sardı

Rus muhalifleri ölüm korkusu sardı
06 Mart 2021 - 09:12 www.finansgundem.com

Rusya’nın muhaliflere yönelik tutumu dünyada tepki toplamaya devam ediyor. Avrupa ve ABD’nin yeni yaptırımlar karar aldı. Muhalifleri ise ölüm korkusu sardı

ABD ve AB'nin Rusya'ya yaptırım uygulayacaklarını açıklamalarının yankıları sürüyor. Kremlin sözcüsü Peskov'un "kısasa kısas" açıklamasından sonra bugün de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, zehir zemberek ifadeler kullandı. Ancak asıl bomba Navalnıy'ın müttefiklerinden Aleksaşenko'nun CNN'e verdiği demeçle patladı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Cuma günü Channel One'ın Vremya Pokazhet programına verdiği demeçte, Moskova'nın ABD yaptırımlarına yanıt olarak yakında bir kara liste yayınlayacağını söyledi. Rus muhalif Aleksey Navalnıy etrafında gelişen duruma ilişkin, kendisine ABD yaptırımlarına ne zaman yanıt verileceği sorulan Zakharova, "[Amerikalıların] nasıl davrandıkları göz önüne alındığında, tüm listeleri bir kerede yayınlamaları da dahil olmak üzere, sanırım yakında onları neşelendireceğiz.

Bu konuyla ilgili yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Bununla ilgili açıklama yapmıyor olmamız, bu konu hakkında bir şey yapmadığımız anlamına gelmiyor" dedi.

Zakharova'ya göre Moskova, halkın dikkatini Rusya'nın misilleme önlemlerine çekmekten kaçınıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Aslında, bu önlemleri geçmişte hiç kamuoyuna açıklamadık. Ancak, yetkililerinin kara listeye alınacağını artık anladılar" dedi.

ABD, kimyasal bir madde kullanarak Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlenmesinde rol oynadığı tespit edilen Rusya'dan 7 yetkili ve 14 kuruluşa yaptırım uygulama kararı aldı. Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları raportörü Agnes Callamard, Rus muhalif Aleksey Navalnıy’in zehirlendiği ve bu olaydan Rusya'nın sorumlu olduğu iddialarına ilişkin raporunda, Kremlin'in Rus muhalifi zehirlediği sonucuna vardıklarını söylemişti. Putin'e yakın dört isme yaptırım uygulayan AB de, söz konusu kişilerin AB'ye seyahat etmesini yasaklarken, AB'deki varlıklarının dondurulmasını kararlaştırdı. AB'nin yaptırım kararına göre bu kişiler Rus Başsavcı Igor Krasnov, Rusya Federasyonu Soruşturma Komisyonu Başkanı Bastrykin Alexander, Tevkif Kurumları Başkanı Aleksander Kalaşnikof ile Rusya Ulusal Muhafızları'nın Başkomutanı Viktor Zolotov.

PUTİN'İN BENİ ÖLDÜRECEK OLMASINDAN KORKUYORUM'
Navalnıy'in müttefiklerinden Sergey Aleksaşenko, ABD'li CNN'e verdiği demeçte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den korktuğunu belirterek şunları söyledi: "Eğer korkmadığımı söylersem, yalan söylemiş olurum. Rusya'yı 2014'te terk ettim çünkü devlet düşmanı ilan edilmiştim. Elbette ki korkuyorum.

ABD'nin yaptırım kararına Rusya'dan tepki: Çılgınca

Rusya'dan yaptırımlara tepki

ABD ve Avrupa'dan Rusya'ya 'Navalny' yaptırımı

Rus muhalif Navalnıy, Vladimir Bölgesi'ndeki bir ıslahevine nakledildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)