BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus milyarderlerinin serveti 331 milyar dolara yükseldi----

Rus milyarderlerinin serveti 331 milyar dolara yükseldi

Rus milyarderlerinin serveti 331 milyar dolara yükseldi
02 Aralık 2021 - 14:13 www.finansgundem.com

Milyarderler listesine üst sıralardan olmasa da girmeyi başaran 26 Rus iş adamının toplam serveti 331 milyar dolara yükseldi

Zenginlerin servetine servet kattığı bir dönemde Rus milyarderlerin sayısı da hızla artıyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne giren Rus iş adamlarının sayısı 27’ye yükselirken servetleri ise 38 milyar dolar artarak 331 milyar dolara flaştı.

Rus milyarderlerin sahip olduğu şirketlerin hisse değerine göre hesaplanan Bloomberg Milyarderler Endeksi verilerine göre, dünyanın en zengin 500 milyarderi listesinde 27 Rus vatandaşının yer aldığı değerlendirmede, şu anda Rusların en zengini Novatek’in ortak sahibi Leonid Mikhelson olarak görülürken, serveti bir yılda 6 milyar dolar artarak 30,8 milyar dolara çıktı.

Rusya’nın zenginleri arasında sıralamada ikinci sırayı Norilsk Nickel’in sahiplerinden biri olan Vladimir Potanin alırken, Potanin bu yıl servetini 21 milyar dolar artırarak toplamda 30 milyar dolara yükseltti.
Dev çelik üreticisi Severstal’ın sahibi Aleksey Mordashov, 4,18 milyar dolar kazanarak toplam servetini 27,2 milyar dolara çıkarırken, beş lider arasında bu yıl servetini 4,3 milyar dolar artıran ve yine bir çelik üreticisi NLMK’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir Lisin yer aldı.

Yıl içerisinde servetine servet katan milyarder Ruslar listesinin ilk 10’unda aynı zamanda Novatek ve Sibur’da hisseleri bulunan Gennady Timchenko (4,94 milyar dolar artış), petrol şirketi LUKOIL‘in ortak sahibi Vagit Alekperov’da (4,3 milyar dolar) yer aldı.

Ülkenin en büyük GSM operatörlerinden olan Megafon’un sahibi bir diğer Rus milyarder Alişer Usmanov ise yılın başından bu yana 542 milyon dolar kaybederken, kişisel servetinin 20,6 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

ABD'li diplomatlar Rusya'yı terk edecek

 

ABD: Rusya'ya ağır bedeller ödetmeye hazırız

 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Rusya'ya uyarıları yinelendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)