BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaRus milyarderlerin servetleri eriyor----

Rus milyarderlerin servetleri eriyor

Rus milyarderlerin servetleri eriyor
02 Kasım 2022 - 10:04 www.finansgundem.com

Forbes, en zengin Rus iş insanlarının 2022’nin başından bu yana toplam 83 milyar dolardan fazla kaybettiğini hesapladı. Dünyanın en zengin 500 kişisini içeren milyarderler endeksinde ise 26 Rus vatandaşı yer alıyor.

Rusya’nın en zengin girişimcilerinin toplam serveti yılbaşından bu yana 83,4 milyar dolar azalırken, en büyük kaybı serveti 11,2 milyar dolar azalarak 7, 32 milyar dolara ulaşan Renova grubunun kurucusu Viktor Vekselberg’in yaşadığı kaydedildi.

Güncellenen Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, Rusya’nın en zengin iş adamı sıralamasında birinciliği yılbaşından bu yana serveti 1,08 milyar dolar azalarak 29,8 milyar dolara düşen Norilsk Nickel madencilik ve metalurji şirketinin başkanı ve Interros Holding’in sahibi Vladimir Potanin aldı.

En zengin iş adamı sıralamasında ikinci sırada yer alan yatırım şirketi Novatek’in ortak sahibi Leonid Mikhelson bulunurken, serveti gözle görülür şekilde 8 milyar dolar azalarak 27,4 milyar dolara geriledi.

Üçüncü sırada ise serveti 7,78 milyar dolar azalarak 21,1 milyar dolara düşen çelik üreticisi Severstal’in ortaklarından Aleksey Mordashov yer aldı.

Dördüncü sırada, yılın başından bu yana 7,8 milyar dolar kaybederek serveti tahmini olarak 20,2 milyar dolara gerileyen kaybeden metal üreticisi NLMK’nin ortağı Vladimir Lisin  bulunurken, petrol şirketi Lukoil’in ortak sahibi Vagit Alekperov en zengin iş adamları sıralamasında 19,9 milyar dolarla beşinci sıraya yükseldi.

Dünyanın en zengin 500 kişisini içeren Bloomberg Milyarderler Endeksi listesinde artık 26 Rus vatandaşının yer aldığı belirtilirken, toplam servetleri 1 Eylül 2022 itibariyle 334,13 milyar dolar olmuştu.

Çin'in en zenginlerinin serveti eriyor

 

Sunak'ın serveti Kral Charles’ınkinin iki katı

 

Pandemi milyarderlerinin serveti hızla eriyor!

 

Elon Musk'ın servetinden 140 milyar dolar uçtu

 

2022 yılı küresel servet için "dönüm noktası" olabilir

 

Musk’ın Twitter blöfünden servet kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)