BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus milyarderler dünya rekoru kırdı----

Rus milyarderler dünya rekoru kırdı

Rus milyarderler dünya rekoru kırdı
16 Mayıs 2021 - 13:40 www.finansgundem.com

120 Rus milyarderinin toplam serveti ülke gelirlerinin yüzde 35’ine ulaşarak rekor kırdı

Rus milyarderlerin toplam serveti ülkenin GSYİH’sına oranının diğer ülkelerle karşılaştırıldığında rekor seviyeye ulaştı. İngiliz Financial Times gazetesi tarafından yapılan araştırma sonuçları, 120 Rus milyarderinin toplam servetinin yıl içinde yüzde 10 artış göstererek ülkenin GSYH’sinin yaklaşık yüzde 35’ine eşit olduğunu kaydetti.

Zenginlerin servetinin ülkenin GSYİH’sına oranlarında birinci olan Rusya’dan sonra, ikinci sırada İsveç bulunuyor. Buna göre İsveç’teki zenginlerin servetinin toplamının ülke GSYİH’sının yüzde 30’una eşit olarak gözlemlendi.

Sıralamada üçüncü sırayı ise milyarderlerinin servetlerinin ülke GSYİH’sının yüzde 20’sine eşit olduğu Hindistan bulunmakta.

Geçtiğimiz yıl, dünyadaki dolar milyarderlerinin toplam servetinin 5 trilyon dolardan 13 trilyon dolara çıktığını belirten İngiliz gazete, tüm dünyadaki dolar milyarderleri sayısının da 700 kişi artarak iki bin 700’e çıktığını ifade etti.

Servet sahiplerini üç kategoriye ayıran Financial Times, ilk kategoriye “kalıtsal zenginler” (nesilden nesile servet sahipleri) ismini verirken, ikinci kategoriyi ise “temiz zenginler” (teknoloji alanında çalışarak servet elde edenler) olarak nitelendirdi.

Üçüncü kategoriyi ise “kirli zenginler” (enerji, madencilik, emlak ve borsa gibi çevre dostu olmayan veya potansiyel yolsuzlukla yozlaşmanın olduğu sektörlerdeki zenginler) olarak adlandıran gazete, kirli zenginlerin en çok Meksika, Rusya ve Avustralya’da olduğunu, temiz zenginlerin ise Tayvan, Çin ve Güney Kore’de bulunduğunu ifade ederken, kalıtsal milyarderlerin ise çoğunlukla Fransa, Almanya ve Endonezya’da yaşadığını ekledi.

Kayıp milyarderin öldüğü açıklandı

En çok milyarderlerin yaşadığı şehir

Milyarder kardeşler finansın geleceğini şekillendiriyor

Hindistan’ın milyarderleri sığınaklara kaçtı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)