BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus milyarderden Putin'e tepki: Vatandaşlıktan çıktı!----

Rus milyarderden Putin'e tepki: Vatandaşlıktan çıktı!

Rus milyarderden Putin'e tepki: Vatandaşlıktan çıktı!
01 Kasım 2022 - 11:20 www.finansgundem.com

Rusya'da faaliyet gösteren ülkenin en büyük özel bankalarından biri olan Tinkoff Bank'ın kurucusu Tinkov, Rus vatandaşlığından çıktığını açıkladı.

Rusya'nın işgalci politikasına tepki gösterip vatandaşlıktan çıkan milyarder iş insanı sayısı artıyor. Son olarak İngiliz finansal teknoloji şirketi Revolut'un CEO'su Nikolay Storonski, vatandaşlıktan çıktığını açıklamıştı. Listeye bir yeni kişi daha eklendi.

Rusya'nın en zengin isimlerinden ve Tinkoff Bank'ın kurucusu Oleg Tinkov, Rus vatandaşlığından çıktığını açıkladı.

Tinkov, pazartesi günü Instagram'dan yaptığı açıklamada "Rusya vatandaşlığımdan çıkma kararı aldım. Komşusunu ve masum insanları her gün öldüren bir ülke ile bağlantım olmasını istemiyorum. Bu pasaportu tutmaya devam etmek benim için bir utanç" dedi.

Bloomberg'in haberine göre 54 yaşındaki Tinkov, nisan ayında Rusya'nın savaşına ilk tepki gösterenlerden olmuştu. Bir hafta sonra, Tinkoff Bank'ın genel müdür yardımcıları istifa ettikten ve banka kurucusunun adını markadan çıkarma planlarını açıkladıktan sonra, ailesinin hissesini açıklanmayan bir miktar karşılığında oligark Vladimir Potanin'e satmıştı.

Mart ayında Birleşik Krallık tarafından yaptırım uygulanan Tinkov, daha fazla Rus iş insanının da vatandaşlıklarından vazgeçmesini umduğunu söyledi ve "Bu, Putin'in rejimini ve ekonomisini zayıflatır ve sonunda onu yenilgiye uğratır. Putin'in Rusya'sından nefret ediyorum ama bu çılgın savaşa açıkça karşı olan tüm Rusları seviyorum!" demişti.

Tinkov, vatandaşlıklarından çıkan tek zengin Rus da değil. Londra merkezli Revolut Ltd.'in 38 yaşındaki CEO'su Nikolay Storonsky de, Rus vatandaşlığından çıkma kararı almıştı. Storonsky, 6,7 milyar dolarlık serveti ile Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde yer alıyor.

Storonsky ile beraber bir diğer milyarder olan Yuri Milner de ağustos ayında vatandaşlıktan çıkma kararı almıştı. 3,5 milyar dolarlık bir servete sahip olan ve Moskova'da doğan 60 yaşındaki İsrailli milyarder, 2014'teki Kırım'ın işgali sonrası ailesi ile beraber Rusya'yı terk etmişti.

Rus vatandaşlığından çıkan son milyarder

 

Putin'den, Rus vatandaşlığıyla ilgili yeni tasarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)