BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus KOBi bankası iflasın eşiğinde----

Rus KOBi bankası iflasın eşiğinde

Rus KOBi bankası iflasın eşiğinde
05 Temmuz 2021 - 12:33 www.finansgundem.com

KOBİ bankasının sermaye büyüklüğünün, iflas önlemlerinin alınmasının temeli olan kayıtlı sermaye boyutunun altına düştüğü ifade edildi.

Milli Finans Kurumları Derecelendirme Ajansı (AKRA), Rusya’da küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) kredi veren ve kamuya ait KOBİ Bankası olan MSP Bank’ın kredi notunu sert bir şekilde düşürdü.

AKRA tarafından yapılan açıklamada, KOBİ’lere kredi hizmeti için kurulan MSP Bank’ın sermaye durumunun “kritik bir seviyede” olduğu, bu nedenle kredi notunun dört basamak indirilerek A+’dan BBB’ye düşürüldüğü açıklandı.

Ajans uzmanları, KOBİ’lere kredi sağlayan bankanın hala yatırım yapabilir seviyede olmasına rağmen devlet desteği almasını beklediklerini, KOBİ Bankası’nın sermayesi ile ilgili sorunlar yaşadığını ifade etti.

Rusya’da inşaat sektörünü destekleyen ve konusunda uzmanlaşmış Dom.RF bankası ile 30 Haziran’a kadar planlanan birleşme çalışmalarında bir ilerleme olmadığını vurgulayan uzmanlar, Dom.RF Bankası’nın daha iyi sermayelendirilirken, KOBİ bankası olan MSP Bank’ın sermaye seviyesinin kritik düzeyde olduğunun altını çizdi.

Küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi vermek ve kredi garantörlüğü hizmeti sunmak için kurulan MSP Bank, yüzde 28’i VEB.RF, yüzde 72’si de Devlet Mülkiyet Yönetimi Federal Ajansı (Rosimushchestvo) tarafından kontrol edilen Federal Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Kalkındırma Enstitüsü’ne (MSP) bağlı olarak çalışıyor.

Milli Finans Kurumları Derecelendirme Ajansı tarafından yapılan açıklamada, 1 Haziran itibariyle KOBİ bankasının sermaye büyüklüğünün, iflas yasasına göre iflas önlemlerinin alınmasının temeli olan kayıtlı sermaye boyutunun altına düştüğü ifade edildi.

1 Haziran itibariyle MSP Bank’ın kayıtlı sermayesinin 24,24 milyar ruble, yılın ilk beş ayında meydana gelen zararının da 4,1 milyar ruble olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Daha önce Rusya Federasyonu Sayıştayı, Devlet tarafından kurulan Federal Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Kalkındırma Enstitüsü’nün (MSP) kağıt üzerinde gerçekleştirdiğini iddia ettiği hedeflerinden uzak olduğunu, daha çok kendine yardım ettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)