BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus istihbaratı açıkladı: Savaşa hazırlanıyorlar!----

Rus istihbaratı açıkladı: Savaşa hazırlanıyorlar!

Rus istihbaratı açıkladı: Savaşa hazırlanıyorlar!
11 Şubat 2022 - 10:32 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın Donbass’ta savaşa hazırlık kapsamında cephe hattına ordunun savaşa hazır tüm birlikleri topladığını belirten Rusya SVR Direktörü Narışkin, "Tüm bunları, Ukrayna içi çatışmaya Rusya’yı da çekmeyi amaçlıyorlar” dedi.


Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Narışkin, Rus basınına açıklamasında, “Amaçları ne? Bence Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini yok etmek. Tüm bunları, Ukrayna içi çatışmaya Rusya’yı da çekmeyi amaçlıyorlar” ifadesini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i savaşa itenlerin milliyetçiler ve Batı ülkelerinin olduğunu söyleyen Narışkin, “Yoğun biçimde ABD’nin Avrupa’daki üslerinden, İngiltere ve Kanada’dan yüzlerce ton askeri teçhizat ve mühimmat naklediliyor. NATO özel harekat kuvvetlerinden danışman ve uzman sayısı artırılıyor. Hatta çok uluslu cihatçı militan birimlerin geldiğine ilişkin bilgi de var” dedi.

Sputnik'teki habere göre; Ayrıca 'sahte' haberler yapmak için çatışma bölgesine gazetecilerin geldiğini anlatan SVR Direktörü, “Ukrayna güvenlik servisi ve ordusu Donbass’taki cephe hattında provokasyon hazırlıyor. Bu provokasyonları, Suriye’deki ‘Beyaz Miğferler’ tarzında belgelendirmeyi planlıyorlar. Batı medyasının ‘hızlı müdahale propaganda güçleri’ mensubu sayısı kat kat artırıldı” diye kaydetti.

Ukrayna Hükümeti’nin, sadece Paris’teki ‘Normandiya Dörtlüsü’ danışmanlar görüşmesi nedeniyle ‘geçiş dönemi politikasına ilişkin’ tasarıyı parlamentodan geri çektiğini anlatan Narışkin, “Uzmanlar bu belgeyi, halk cumhuriyetlerinin topraklarını ele geçirme ve Hırvat senaryosuna göre etnik temizlik yapma isteğini gizleyen bir kılıf olarak nitelendiriyor. Bu tasarı tamamen Minsk anlaşmasını geçersiz kılıyor” ifadesini kullandı.

Donbass’taki çatışmanın Ukrayna için başlıca tehdit olduğunu söyleyen Narışkin, “Çatışmayı çözüme kavuşturmanın tek yolu diplomasi. Bu yol, Minsk anlaşmasını uygulamaktan geçiyor” dedi.

NARIŞKIN: 'RUSYA'NIN UKRAYNA'YA SALDIRMA PLANI' İDDİALARI ASILSIZ

Rusya’nın hiçbir zaman Ukrayna’ya saldırmayı planlamadığını ve bu yöndeki tüm suçlamaların asılsız olduğunu dile getiren SVR Direktörü, “Bu açık ve çok tehlikeli yalanın Atlantik’in karşı yakasından nasıl yayılmaya başladığını ve bir dizi Batı ülkeleri tarafından kabul gördüğünü gördük. Tüm bu yalan etrafında yaşananlar çok iyi yönetilen provokasyon. Bu provokasyonu hazırlayanları biliyoruz ve bu kötü niyetli ve çok tehlikeli yalanın nasıl ve hangi araçlarla çoğaltılmaya devam ettiğini de görüyoruz” ifadesini kullandı.

Kiev yönetiminin, savaş macerasına atılmaları halinde onları ne beklediğini çok iyi anladığını kaydeden Narışkin, “Savaşın alevlenmesi Ukrayna ve Rusya halklarının çıkarına değil. Her halükarda sonuçlar herkes için ağır olacak” diye altını çizdi.

Moskova’nın iki ülke arasındaki iyi ilişkileri onarmaya çalıştığını söyleyen Narışkin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama bunu engelleyen, 2014 darbesi sonucu iktidara gelen Kiev rejimi ve siyasi güçlerin anlaşma yeteneğinin olmaması. Devlet Başkanı da parlamento da artık bağımsız kararlar alamıyor. Boyun eğerek milliyetçilerin ve Batı ülkelerinin dediğini yapıyorlar.”

‘KAZAKİSTAN’DA ŞİDDET OLAYLARI HAZIRLIĞI YAPILDIĞINI BİLİYORDUK’

Kazakistan’da ocak ayında yaşanan olaylara da değinen SVR Direktörü Narışkin, “Şiddet olayları için hazırlık yapıldığına dair elimize bilgi geçmişti” dedi.

Suriye’de bozguna uğratılan terör çetelerinden militanların Orta Asya ülkelerine gittiğini anlatan Narışkin, bu ülkelerin ve Rusya’nın istihbarat teşkilatları “bu transferin kimin himayesi altında gerçekleştirdiğini” bildiğini belirterek, “Bölgenin tüm ülkeleri bu konuda endişelerini dile getiriyordu. Bu bilgiyi Kazakistanlı ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyesi diğer ülkelerden meslektaşlarımızla paylaştık” ifadesini kullandı.

Ukrayna-Rusya krizinde mektup diplomasisi

 

ABD, Ukrayna'ya yönelik seyahat uyarısını yeniden yayımladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)