BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRus hükümetine vergi iptali baskısı----

Rus hükümetine vergi iptali baskısı

Rus hükümetine vergi iptali baskısı
29 Mart 2023 - 10:01 www.finansgundem.com

Rosspetsmash, Rus hükümetinin tahıl vergisini iptal etmesini istiyor.

Rusya Özel Ekipman Üreticileri Birliği (Rosspetsmash), hükümeti tahıl ihracatı üzerindeki vergiyi 5 yıllığına iptal etmeye çağırırken, destek ve sübvansiyon ödemelerininde artırılmasını istedi.

Birlik tarafından yapılan Başbakan Mihail Mishustin’e gönderilen mektuba atıfta bulunan Kommersant gazetesi, Rus hükümetinden tahıl ihracatına uygulanan ihracat vergisini en az 5 yıl süreyle iptal edilmesinin istendiğini yazarken, birliğin bir başka önerisinin Sibirya’dan tarım ürünlerinin taşınmasına yönelik nakliye tarifelerde devlet destek ve sübvansiyonlarının artırılması olduğunu aktardı.

Birlik, bu girişimlerin Rusya’daki tarım makineleri filosunun güncellenmesine yardımcı olacağını iddia ederken, ayrıca ülkede tarımsal ürünlerin üretimine yönelik devlet desteğinin de yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Rosspetsmash tarafından paylaşılan mektupta, “1 Nisan’dan itibaren tahıl üzerindeki ihracat vergisinin en az beş yıl süreyle kaldırılması ve ayrıca “1432 programı” kapsamında Sibirya’dan tarım ürünlerinin nakliyesi için sübvansiyonların artırılması ve tarım makineleri alımında indirim sağlayan mekanizmaların sağlanması teklif edilmektedir” denildi.

Kommersant, birliğin hükümete başvurmasının ana nedenlerinden birinin ülkedek traktör ve biçerdöverler de dahil olmak üzere tarım makinelerinin üretimindeki düşüş olduğunun altını çizerken, 2022 sonuçlarına göre Rusya’da bu tür tarımsal ekipmanların bir önceki yıla göre yüzde 23 daha az üretildiğine dikkat çekiyor.

3 Mart’ta Rusya’nın Kazakistan’daki ticaret temsilcisi Andrey Babko, iki ülke yetkililerinin endüstriyel işbirliği alanında işbirliğini artırması gerektiğini söylemiş, otomobil, tren ve traktör üretimi de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde devletler arasındaki ortak çalışmaların önemini vurgulamıştı. (Gazetemru)

Rusya'da tahıl hasadında rekor bekleniyor

 

Rusya'da tahıl üretimi azaldı

 

Rusya ekonomisi daralacak

 

Rusya ekonomisi yaptırımlara nasıl dayandı

 

Rusya ekonomisi dibe vurdu!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)