BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus hava yolu şirketlerine Kapadokya izni----

Rus hava yolu şirketlerine Kapadokya izni

Rus hava yolu şirketlerine Kapadokya izni
28 Mart 2023 - 15:31 www.finansgundem.com

Rusya hava yolu işletmecileri, Rusların tatil tercihinde ilk sırada yer alan Türkiye'de yeni bir uçuş noktası belirledi. Kapadokya'ya direkt uçuşlar için izin çıktı


Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia), bir dizi Rus hava yolu şirketinin Türkiye’nin Kapadokya bölgesine tarifeli uçuş izni aldığı bildirdi.

Gazetemru.com'daki haberde yer alan ajansın verilerine göre yerli hava yolu şirketi S7’nin Moskova kalkışlı uçuş izni aldığı belirtilirken, diğer hava yolu şirketi Red Wings’in Zhukovsky havaalanı dahil olmak üzere yine Moskova’dan Kapadokya’ya sefer izni aldığı kaydedildi.

Red Wings’in aynı zamanda Kapadokya bölgesine Krasnodar, Mineralnıe Vody, Rostov-na-Donu ve Soçi’den uçuş izni aldığı gözlemlenirken, Rosaviatsia’nın Nordwind Havayolları’na Moskova’dan Kapadokya’ya uçmasına izin verdiği anlaşıldı.

İnterfax haber ajansı, şu anda Rusya’dan Kapadokya’ya doğrudan uçuş bulunmadığına dikkat çektiği haberinde, şubat ayında Rus havacılık yetkililerinin Türk muhataplarına belirli Rus hava yolu şirketlerinin uçuşlarını genişletmek için Türkiye’de yeni bir nokta olarak Kapadokya’yı seçtikleri bilgisini paylaştığını yazdı.

Söz konusu havalimanının Nevşehir Kapadokya Havalimanı olduğu açıklığa kavuşturulurken, daha önce Rus havayolu şirketleri ülkenin herhangi bir noktasından Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, İstanbul, İzmir, Trabzon, Samsun ve Gazipaşa’ya uçabiliyordu.

Rusya- Türkiye arasında bu yılki kış tarifesinde Rus hava yolu şirketleri tarafından yalnızca İstanbul ve Antalya’ya uçulurken, yaz sezonu için de Bodrum, Dalaman ve İzmir’e uçuşlar planlanmıştı.

Rosaviatsia, bu yılın yaz aylarında yerli havayolu şirketlerinin iç hat uçuş sayısını kış sezonuna göre iki katına çıkaracağını, aynı zamanda uluslararası destinasyonlara yapılan uçuşların sayısında da artış olacağını duyurdu.

Yaz sezonu için toplamda Rus hava yolu şirketlerinin haftada 3 bin 300 dış hat uçuş yapma izni aldığı, bu rakamların kış sezonuna göre yüzde 65 daha yüksek olduğu belirtildi.

Rosaviatsia, yabancı hava yolu şirketlerinin de Rusya’ya uçuş sayısını kış sezonuna kıyasla yüzde 30 oranında artırmayı planladığını ekledi.

Rusya’nın ulusal havayolu şirketi Aeroflot, 26 Mart- 28 Ekim 2023 tarihleri​​ arasında geçerli olacak yeni sezon tarifesinde Soçi Havalimanı’ndan İstanbul, Antalya, Bodrum ve Dalaman olmak üzere dört Türk şehrine uçuş gerçekleştirecek.

Hava yolunun basın servisi tarafından yapılan açıklamada, özellikle haziran ayından itibaren Soçi’den Bodrum’a uçuş sıklığının haftada 10 defaya çıkarılacağı bildirilirken, şirketin Dalaman’a ise haftada 11 sefer düzenleyeceği aktarıldı.

Aeroflot, Soçi’den Türkiye’ye daha sık uçacak

Sezon başlangıcından 26 Nisan’a kadar Soçi’den İstanbul ve Antalya’ya uçuşların Aeroflot grubuna bağlı Rossiya Havayolları tarafından gerçekleştirileceği vurgulandı.

Aeroflot’un ayrıca uçuşlarda yerli yolcu uçağı SSJ 100 yerine Airbus A320 uçaklarını kullanacağı bildirilirken, İstanbul’a sefer sayısı üçten dörde çıkarılacak.

Red Wings, Rusya’nın dört şehrinden Antalya’ya uçuş başlatıyor

Red Wings hava yolu şirketinin basın servisi, şirketin 6 Mayıs itibariyle Rusya’nın dört şehrinden Antalya’ya yeni direkt uçuşlar başlatacağını duyurdu.

Buna göre 6 Mayıs’tan itibaren Nizhnekamsk’tan haftada bir kez sefer planlayan Red Wings, 29 Mart’tan itibaren Nijniy Novgorod’dan Antalya’ya haftada 2 kez, 2 Nisan’dan itibaren Orenburg’dan Antalya’ya haftada 1 kez ve Çelyabinsk’ten Antalya’ya 27 Mart ayı itibariyle haftada 1 kez sefer düzenleyecek.

Kapadokya'da balon turlarına hava engeli

 

Kapadokya'da 'ara tatil' yoğunluğu

 

Kapadokya'da ziyaretçi sayısı 10 ayda rekor seviyeye ulaştı

 

Rusların kış tatilleri için hangi ülkeleri tercih ettiği belirlendi

 

Rusların tatil maliyetleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)