BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ekonomisi büyük bir krize sürükleniyor----

Rus ekonomisi büyük bir krize sürükleniyor

Rus ekonomisi büyük bir krize sürükleniyor
31 Ocak 2021 - 15:16 www.finansgundem.com

AB’nin ekonomik yaptırımları, pandemi ve düşen petrol fiyatları Rus ekonomisine ağır bir darbe vurdu

Petrol fiyatlarındaki düşüş, yaptırımlar ve pandemi sürecinden ağır darbe alan Rus ekonomisi için beklentiler olumsuz. Ekonomist ve Ekonomik Araştırma Vakfı Başkanı Mihail Hazin, Rusya ekonomisi için kara tablo çizdi. Hazin, hükümetin ekonomi politikasında köklü bir değişiklik yapmaması durumunda ülkenin daha uzun yıllar krizde kalacağını belirtti.

Ekonomist ve Ekonomik Araştırma Vakfı’nın Başkanı Mihail Hazin, ekonomi politikasında köklü değişiklik yapılmaması durumunda, Rusya’da ekonomik krizin derinleşeceğini ileri sürdü.

Hazin bu konu hakkında yaptığı açıklamada “Büyük bir kriz çoktan başladı ve “liberallerin politikası” durumu daha da kötüleştiriyor. Böyle bir durumda “hava yastığı” düşünülmesi gerekiyor” dedi. Hazin’in meslektaşı Gaidar Ekonomi Politikaları Enstitüsü’nün kıdemli uzmanı Sergey Zhavoronkov duruma daha iyimser baktığını belirterek “Bir risk var ama krizin gerçek anlamda şiddetlenmesi beklenmemeli” açıklamasını yaptı.

Mihail Hazin, eski Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin’in yönetiminde görev aldı. 1997 yılında, devlet başkanına 1998 krizi hakkında bir uyarı raporu sundu. Daha sonra 2008 küresel mali krizinin uzun süreceğini tahmin etmişti.

Bu arada giderek kötüleşen şartlar ve Putin’in muhalifi Aleksey Navalnıy’ın gözaltına alınmasını protesto eden binlerce kişi sokaklara döküldü. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Tepkilerin önümüzdeki dönemde artarak sürmesi bekleniyor.

Suudi Arabistan petrolü bırakmak için adım atıyor

Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş EBA paylaşımı

DSÖ ekibi, Vuhan’daki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı’nda

Yüz yüze eğitim ve restoranlarla ilgili karar

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)