BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRus döviz piyasasında doların payı düşüyor----

Rus döviz piyasasında doların payı düşüyor

Rus döviz piyasasında doların payı düşüyor
17 Kasım 2022 - 16:35 www.finansgundem.com

Rus döviz piyasasında “dost ülke” para birimlerinin payı ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 27’den yüzde 31’e çıkarken, doların payı yüzde 46’dan yüzde 42’ye düştü.

Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan “Mali Piyasa Riskleri” başlıklı raporda, yaptırımların ülkedeki döviz piyasasına etkileri ortaya kondu.

Rus döviz piyasasında, başta yuan olmak üzere “dost ülke” para birimlerinin payının arttığına işaret edilen raporda, “Döviz piyasasında dost ülkelerin para birimlerinin payı ekimde eylüle kıyasla yüzde 27’den yüzde 31’e çıktı. Artış, ağırlıklı olarak yuanın payının yüzde 22’nin üzerine çıkması nedeniyle gerçekleşti.” ifadelerine yer verildi.

Raporda, doların payının ise ekimde eylüle kıyasla yüzde 46’dan yüzde 42’ye gerilediği ve bunun yıl başından bu yana en düşük seviye olduğu kaydedildi.

Rusya Merkez Bankası raporunda, doların payındaki gerilemenin ana nedeni olarak yaptırım risklerine ve iç piyasada dolar ve avro temin etme maliyetindeki artışa işaret edildi.

İhracatın dost ülkelere kaymasının, bu ülkelerin para birimlerine yönelik talebi artırdığı değerlendirmesine yer verilen raporda, “En büyük ihracatçıların döviz satışlarının yapısında doların payı gerilemeye devam ederken, yuanın payı ise tam tersine arttı.” denildi.

Rusya'nın rezervleri arttı

 

Rusya'dan havayolu şirketlerine 9 milyar ruble destek

 

Rusya'da, enerji şirketlerinin vergi yükü arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)