BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus Dışişleri: DSÖ’den umut verici sinyaller alıyoruz----

Rus Dışişleri: DSÖ’den umut verici sinyaller alıyoruz

Rus Dışişleri: DSÖ’den umut verici sinyaller alıyoruz
02 Ocak 2022 - 17:10 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Pankin, Moskova’nın Rus koronavirüs aşısı Sputnik V’nin tanınması konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) umut verici sinyaller aldığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Pankin, Sputnik’e demecinde Rusya’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının tanınması konusuna DSÖ’den umut verici sinyaller geldiğini, bunun aynı zamanda Rus tarafını sakinleştirmeye yönelik bir jest olabileceğini ifade etti.

Pankin, ilgili soru karşısında, “Umut verici bir şeyler görüyorum, fakat aynı zamanda ‘neredeyse yılın ilk çeyreğinde, ilk yarısında’ (Sputnik onay alabilir) ifadelerinde bence Rusya’ya yönelik belli bir nezaket olduğu da görülüyor” yanıtını verdi.

DSÖ müfettişleri, Sputnik V aşısını acil kullanım için önerilen aşıların listesine ekleme prosedürü çerçevesinde Rusya’yı en yakın zamanda ziyaret etmeyi planlıyor.

DSÖ, Sputnik V’nin üretildiği tesislere denetimiyle ilgili ön raporunu 23 Temmuz’da açıklamıştı. Örgüt, Sputnik V aşısını Rusya’da üreten şirketleri kontrol etmiş ve Ufa şehrinde bir tesiste sterilite ve çevre korumayla ilgili ihlaller saptamıştı. Bunun üzerinde geçici olarak askıya alınan onay prosedürü, ekimde yeniden başlatılmıştı.

İngiltere’de öğrenciler maske takmaya başlayacak

 

Rusya, Tacikistan’daki üssüne askeri araç ve teçhizat gönderdi

 

İran-ABD gerilimi Biden'ın göreve gelmesiyle azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)