BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus basınında TANAP yorumu----

Rus basınında TANAP yorumu

Rus basınında TANAP yorumu
13 Haziran 2018 - 08:40 www.finansgundem.com

Dün itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen TANAP projesiyle ilgili Rus basınından çarpıcı yorumlar geldi

Türkiye’de TANAP boru hattının törenle açılması, Rusya’nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Komsomolskaya Pravda’da “Büyük gaz savaşı” başlığıyla yorumlandı. Doğalgazda Avrupa pazarı için süren mücadeleyi inceleyen gazete yazarı Aleksandr Grişin, “12 Haziran’da TANAP’ın açılması, Karadeniz’in altından kendi gazını Avrupa’ya taşımakta olan Rusya’ya vurulan karşı darbe” diye yazdı.

Yazıda, Rus gazının Avrupa’ya girişini, özellikle de Almanya’ya Kuzey Akım-2 boru hattının uzanmasını engellemeye çalışan ABD lobisi açısından, TANAP’ın açılmasının “büyük gaz savaşında skoru 1-1’e getirmek anlamı taşıdığı” vurgusu yapıldı. Devamında, “Ancak her şey o kadar basit değil. TANAP tam kapasite çalışmaya, Gazprom’un Türk Akımı boru hattı açıldıktan sonra başlayabilecek. Ve TANAP’ın aksine, Rus projesinin boru hattını dolduracak gazı var” denilerek, TANAP ile ilgili “kuşku” dile getirildi.

Komsomolskaya Pravda’daki yazıda, dünya pazarının en gözde müşterisinin Avrupa olduğuna vurgu yapılarak, “Gaz savaşı tüm cephelerde devam ediyor. Bu bir abartı değil” denildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)