BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus basını: Türkiye'nin üyeliği AB için şok olur----

Rus basını: Türkiye'nin üyeliği AB için şok olur

Rus basını: Türkiye'nin üyeliği AB için şok olur
02 Ağustos 2018 - 08:46 www.finansgundem.com

Rusya'da 'Türkiye'nin BRICS'e girme talebi' tartışılıyor: "Batı için jeopolitik şok olur"

Rusya basınına göre, "Almanya ve Fransa, Türkiye'yi AB'ye almadıkları için yakında çok pişman olabilirler." ABD'nin Türkiye yaptırımları haberinin gündemin manşetini attığı bir günde, Rusya'da bir yanda "Türkiye'nin de Rusya gibi yaptırımla çembere alınmak istendiği" değerlendirmeleri var, diğer yandan olası BRICS üyeliği konusu tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS ülkelerine ortak hareket etme çağrısı yapması Rusya'da da yankı buldu. Vzglyad gazetesi, bazı Rusyalı uzmanların konuyla ilgili görüşlerine başvurdu.

Uluslararası Finans Merkezi uzmanlarından Vladimir Rojankovski, "Türkiye, son yıllardaki siyasi çalkantılara ve sıcak noktalara olan yakınlığına rağmen, ekonomisi dünyada en hızlı gelişen ülkelerden biri. Türkiye ayrıca nüfüsunun büyük çoğunluğu Müslümanlardan oluşan laik bir devlet olarak, kendisini çevreleyen İslam devletlerinden ve monarşilerden ayrılıyor" yorumunu yaptı.

Bölgede hiçbir ülkenin Türkiye'nin sahip olduğu jeopolitik öneme sahip olmadığının altını çizen uzman, "Türkiye'nin Rusya ve Çin eksenli ülkeler bloğunda yer alması, Avrupa ve ABD için ciddi bir jeopolitik şok olur" dedi.

Türkiye'nin "Türk ve İslam dünyasının liderliğine soyunduğu" fikrini dile getiren Alpari şirketi uzmanı Aleksandr Razuvayev ise, "Türkiye'nin İslam dünyasının ana merkezi olma şansı Suudi Arabistan ve İran'a göre çok daha fazla. Batı, küresel ekonomide giderek ağırlığını kaybediyor, NATO ülkelerinin birliği ise hayali bir duruma geliyor. Berlin ve Paris, zamanında Türkiye'yi AB'ye almadıkları için çok pişman olabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, küresel dolar bölgesinin dağılması halinde kazananlar arasında yer almanın hesaplarını yaptığını ileri süren Rusyalı analist, "Bu durmda BRICS ülkeleri bölgesel para merkezleri haline gelebilir. Türkiye de Türk dünyasında liderlik rolü için çabalıyor. Ancak Kazakistan ve Kırgızistan'daki jeopolitik çıkarlar konusunda Rusya ile Türkiye karşı karşıya gelebilir" görüşünü dile getirdi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)