BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankalarına yerli yazılım zorunluluğu----

Rus bankalarına yerli yazılım zorunluluğu

Rus bankalarına yerli yazılım zorunluluğu
02 Temmuz 2021 - 09:53 www.finansgundem.com

Güvenliğin artırılması amacıyla Rus bankalarının yerli yazılıma geçmesi için en fazla 3 yıl süre verildi.

Rusya Maliye Bakanlığı, Rusya’daki tüm bankaların iki ila üç yıl içinde yerli yazılıma geçmek zorunda olduğunu açıkladı. Kararname taslağının hazırlanarak Bakanlar Kurulu’na sunulduğu belirtilen Maliye Bakanlığı açıklamasında, yerli yazılım uygulamasının finansal işlemleri ve banka faaliyetleri güvenliğini artıracağı ve diğer ülkelerden gelen siber saldırıları önleyeceği vurgulandı.

Yerli teknolojilere geçişle ilgili taslak kararnameye göre, bankalar da dahil olmak üzere kritik bilgi verilerine sahip tüm kuruluşların Rus yerli yazılım ve ekipmanlarını kullanması gerekecek. Öte yandan şuan kullanılan yazılımların Rus yerli alternatiflerinin olmaması durumunda yabancı teknolojilerle çalışmaya izin verilebilecek.

BANKACILIK İŞLEMLERİNİN GÜVENLİĞİ ARTTIRILACAK

Bakanlık yetkilileri, Rusya’nın yerli çözümlere geçişinin bankacılık işlemlerinin güvenliğini sağlayacağını ve hesapların bloke edilme olasılığını sona erdireceğini vurgularken, yurtdışından faaliyet gösteren kötü niyetli kişilerin de gizli bilgilere müdahale etme olasılığını ortadan kaldıracağının altını çizdi.

Daha önce Rusya Bankalar Birliği Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Rusya’daki tüm bankaların yerli yazılımlara geçiş maliyetinin 700 milyar ruble ile 1 trilyon ruble arasında olacağı belirtilmiş, söz verilen 45 milyar rublelik devlet desteğinin bu amaçlar için yeterli olmayacağı ifade edilmişti.

Merkez Bankası brüt rezervleri arttı

 

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

 

Kamu bankaları döviz fazlası vermeye devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)