BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRus bankalarına para transferinde SBP zorunluluğu geliyor----

Rus bankalarına para transferinde SBP zorunluluğu geliyor

Rus bankalarına para transferinde SBP zorunluluğu geliyor
15 Ekim 2022 - 10:56 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, kredi kuruluşlarına SBP sistemini zorunlu hale getirmeyi planlıyor. Bankadan yapılan açıklamada düşük komisyon politikası nedeniyle ülkede SBP üzerinden para transfer hacimlerinin yüzde 70’e ulaştığı ifade edildi

Rusya Merkez Bankası, 1 Nisan 2024’ten itibaren ülkedeki bankaların Hızlı Ödeme Sistemi (SBP) aracılığıyla tüzel kişiler arasında para transferi imkânı sağlamasını zorunlu hale getirecek yasa hazırlığına başladı.

İlgili talimat Merkez Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı.

Düzenleyiciden yapılan açıklamada, 1 Nisan 2024’ten itibaren Merkez Bankası kontrolündeki SBP mekanizmasına katılan kredi kuruluşlarına sistem üzerinden tüzel kişiler arasında aktarım sağlama zorunluluğu getirilmesinin planlandığı bildirildi.

Merkez Bankası, buna ek olarak SBP aracılığıyla sınır ötesi para transferleri yapmayı planlayan Rus bankalarının yabancı ortakları ile etkileşim prosedürünü de basitleştireceğini duyururken, Rusya’nın en büyük kamu bankalarında VTB, SWIFT’e alternatif para transferi olarak görülen SBP üzerinden sınır ötesi para transferi deneme programına katıldıklarını duyurdu.

SBP üzerinden yurtdışına ilk para transfer denemesinin yıl sonuna kadar gerçekleştirmeyi planlayan Merkez Bankası, konuyla ilgili mesajında, deneme sürecinde SBP sisteminin işlevselliğinin sağlanması sonrasında paranın anında transfer edilebileceği ve işlem hızlarının önemli ölçüde hızlanacağı vurgulandı.

Rusya’da hızlı ödeme sisteminin etkinliğini ve uygunluğunu kanıtladığını kaydeden düzenleyici, düşük komisyon politikası nedeniyle ülkede SBP üzerinden para transfer hacimlerinin yüzde 70’e ulaştığını ekledi.

Yakın zamanda Rusya Merkez Bankası’nın Ermenistan ve Kazakistan merkez bankalarıyla SBP üzerinden para transferi altyapısının kurulması için müzakere ettiği bildirilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)