BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankaların kârı iki kat arttı!----

Rus bankaların kârı iki kat arttı!

Rus bankaların kârı iki kat arttı!
28 Temmuz 2021 - 09:52 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde artan tasarrufların yanı sıra kredi talebindeki artış banka karlarına da olumlu yansıyor.

Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan Ocak- Haziran 2021 dönemi bankacılık sektörü faaliyetleri raporuna göre, Rus bankalarının net kârı bu yılın ilk yarısında iki kat artarak 1,2 trilyon rubleye ulaştı.

2020 yılının aynı döneminde kaydedilen net karın 630 milyar ruble olduğu ifade edilen Merkez Bankası raporunda, toplamda 2021’in ilk yarısında bankacılık sektörünün elde ettiği net karın esas olarak ticari büyüme ile birlikte 729 milyar rubleden 298 milyar rubleye düşen bankaların rezerv harcamaları sayesinde meydana geldiği vurgulandı.

Aynı zamanda sektörün haziran ayında net karı 204 milyar ruble olarak gerçekleşirken, bu rakamın 216 milyar ruble olarak kaydedilen mayıs ayı net kar rakamlarına göre biraz düştüğü de gözlemlendi.

Merkez Bankası’na göre, bankaların gelirlerindeki artışı sağlayan en önemli kalemin 223 milyar rublelik artışla net faiz gelirleri olurken, Rusya’da Ocak-Haziran 2021 döneminde kar ilan eden banka sayısının 234’ten 237’ye yükseldiği de belirtildi.

"YIL SONUNDA 2 TRİLYON RUBLEYE ULAŞABİLİR" 

2021 yılı sonunda bankacılık sektörünün elde edeceği toplam kar rakamları tahminini 2 trilyon ruble seviyesinde tutan Merkez Bankası’nın Bankacılık Denetleme Dairesi Başkanı Aleksandr Danilov, tahmin edilen kar rakamlarının bu seviyeyi aşabileceğini itiraf ediyor.

“Ekonomide öngörülemeyen olaylar olmazsa, yıl sonundaki kar 2 trilyon rubleye ve hatta daha fazlasına ulaşabilir” diyen Danilov, nüfusun bankalardaki mevduatlarının haziran ayında yükselmeye başladığını da sözlerine ekledi.

Mayıs ayında mevduat hesaplarından 479 milyar ruble kaynak çıkışı kaydedildiğini hatırlatan Danilov, “Bankalarda nüfusun mevduatı haziran ayında 123 milyar ruble arttı. Aynı zamanda cari hesaplarda pozitif 294 milyar rubleyle artış eğilimi devam etti. Vadeli mevduatlar ise negatif 170 milyar ruble ile düşmeye devam ediyor” diye konuştu.

Finteklerden dev bankalara ‘kripto korkusu’ suçlaması

 

Pandemi kuralları bankacıların kâbusu oldu

 

Credit Suisse’in yatırım bankacılığı yenilgisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)