BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankaları kredi vermiyor!----

Rus bankaları kredi vermiyor!

Rus bankaları kredi vermiyor!
11 Ocak 2023 - 08:23 www.finansgundem.com

Rusya’da bireysel müşteriler için onaylanan banka kredisi başvurularının oranı 2021’de üçte bir iken, 2022’de dörtte bire gerilediği gözlemlendi.


Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI), 2022’de Rusların bankalar tarafından onaylanan kredi başvurularının payının 2021’e kıyasla yüzde 7 azalarak yüzde 26’ya ulaştığını bildirirken, Büro tarafından yapılan açıklamada “2022’de bankalar kredi başvurularının yüzde 26’sını onaylamış, 2021’de bu rakam 7 puan daha yüksek olarak yüzde 33 seviyesinde gerçekleşmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz yıl bankaların daha az kredi onaylamasını bankalar arasında risk iştahının azalması ve kredi başvurusunda bulunanların yüksek kredi riski içermesine bağlayan Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu Pazarlama Müdürü Aleksey Volkov, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yıl boyunca bankalar düşük risk iştahını korumuş, ancak çeşitli ürün yelpazelerinde değişen tüketici talebine hızlı bir şekilde yanıt vermiştir. Bununla birlikte, bankaların kredi onayı kriterleri borçlular için giderek daha açık hale geldi. 2022 yılında birçok vatandaş, ücretsiz ve kısıtlama olmaksızın erişilebilen kişisel kredi notunu öğrenerek daha bilinçli kredi alabildi” diye konuştu. (Gazetemru)

AB ülkeleri anlaştı: 3 Rus bankasına yaptırım

 

Rusya Merkez Bankası, Rus bankalarını desteklemeyecek

 

Rus bankaları ellerindeki tahvilleri satıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)