BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankaları, kart limitlerini azaltıyor----

Rus bankaları, kart limitlerini azaltıyor

Rus bankaları, kart limitlerini azaltıyor
07 Mayıs 2022 - 08:51 www.finansgundem.com

Batı’nın yaptırımları karşısında sıkıntılı bir dönem geçiren Rus bankaları, ekonomideki daralmanın da etkisiyle kredi kartı limitlerini düşürmeye başladı.

Ukrayna’yı işgal girişimine kalkışan Rusya’nın ekonomisinde sıkıntılar artıyor. Özellikle yaptırımlardan ağır hasar alan bankalar ekonomideki daralmanın da etkisiyle kredi kartı limitlerini düşürüyor.
Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu’nun verilerine göre, Mart 2022 tarihinde Rus bankaları tarafından çıkarılan kredi kartlarının ortalama limiti geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 azalarak 64 bin 900 ruble olurken, bu yılın şubat ayına kıyasla limitlerdeki azalmanın yüzde 15,6’a ulaştığı kaydedildi.
Kredi Geçmişi Bürosu tarafından yayınlanan verilere göre, Mart 2022’de Rusya’nın tüm bölgelerinde bankaların verdiği kredi kartlarında en yüksek ortalama limitin 95 bin 500 rubleyle başkent Moskova’da olduğu gözlemlenirken, St. Petersburg’da kredi kartı limitler 78,5 bin ruble, Hantı-Mansi Özerk Okrugu’nda 78,1 bin ruble, Moskova Bölgesi’nde 74 bin 100 ruble olarak belirlendi.

Rusya’nın çoğu bölgesinde Mart 2022’de kredi kartlarının ortalama limitinde düşüş kaydedildiği belirtilirken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, limitlerde düşüş en çok yüzde 14,6 ile Udmurtiya Cumhuriyeti’nde, yüzde 13,3 ile Rostov Bölgesi’nde ve yüzde 12 ile St. Petersburg’da gözlemlendi.
Moskova’da verilen kredi kartlarında ortalama limitler mart ayında yüzde 12,4 oranlarında düşerken, Moskova Bölgesi’nde ise yüzde 10,2 azaldı.

Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu Pazarlama Müdürü Aleksey Volkov, mart ayında sadece verilen yeni kredi kartlarının sayısında değil, ortalama limitlerinde de önemli bir düşüş yaşandığını vurgularken, politika faiz oranlarındaki artışın bu göstergelerin azalmasında belirleyici faktör haline geldiğini sözlerine ekledi.

Rusya'nın rezervlerinde azalış

 

Rusya'nın petrol ve gaz ihracatı gelirlerinde azalma

 

Coca-Cola, Rusya pazarından ayrılacak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)