BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus bakanın aşk hayatı raporda----

Rus bakanın aşk hayatı raporda

Rus bakanın aşk hayatı raporda
19 Eylül 2021 - 08:44 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, sevgilisi Svetlana Polyakova ile özel hayatı, seyahatleri ve Polyakova’nın elde ettiği siyasi güç, Rus muhalif lider Navalni’nin ekibi tarafından yayımlanan raporda yer aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uzun süredir yakın çalışma arkadaşı olan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un (71) sevgilisinin lüks hayatını finanse ettiği ve onu 60’dan fazla diplomatik misyona götürdüğü iddia edildi. Hapisteki Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin ekibi tarafından yayımlanan bir rapora göre, oyuncu ve restoran işletmecisi Svetlana Polyakova, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda 2014 yılından beri çalışıyor. Polyakova’nın evli ve bir kız babası Lavrov ile “uzun süredir devam eden çok yakın bir ilişkisi” olduğu iddia edildi.

‘Bakanlık uçağında’
Navalni’nin ekibinin hazırladığı “Yatlar, rüşvetler ve bir sevgili... Bakan Lavrov ne saklıyor?” isimli raporda, Svetlana Polyakova’nın Fransa, İtalya, İsviçre, Japonya, Singapur, Portekiz ve Yunanistan dahil pek çok ülkeye Lavrov’la seyahat ettiği ve Dışişleri Bakanlığı’nın uçağını da özellikle son bir hafta sık sık kullandığı kaydedildi. Söz konusu seyahatlerin bazılarında lüks tatiller, gösterişli evler ve yatların da yer aldığı kaydedilen rapora göre, Putin’e yakın oligarklardan Oleg Deripaska’nın gemisinde geçirilen zamanlara bazen Polyakova’nın annesi, kızları ve yeğenlerinin de dahil olduğu belirtildi.

Lavrov’un eşi sanıyorlar
Raporda, Lavrov’un sevgilisi Svetlana Polyakova’nın Rusya Devlet Başkanı Putin’in yakın çevresinde yer aldığı ve zaman zaman Putin’in yanında bile göründüğü belirtilirken, dostları ve ailesini Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey pozisyonlarda işe soktuğu da aktarıldı. Söz konusu raporda, Polyakova’nın Dışişleri Bakanı Lavrov’a yakınlığı tarif edilirken, kimi kişilerin onun iletişim bilgisini “Svetlana Lavrova” olarak kaydettiği ve bazı hükümet yetkililerinin onun gerçekten Lavrov’un eşi olduğuna inandığı da aktarıldı. Polyakova’nın Dışişleri Bakanlığı üzerinde ciddi bir nüfuzu olduğu ve kendisiyle görüş ayrılığı yaşayan çalışanları bakanlıktan uzaklaştırdığı da iddialar arasında.

‘Çok zengin bir kadın’
Svetlana Polyakova’nın olağandışı zenginliğe sahip olduğu, Rusya ve İngiltere’de ailesine ait 13.6 milyar dolarlık mülkü olduğu da iddia edildi. Raporda, Polyakova’nın ayrıca 274 bin 758 dolarlık bir Mercedes’i ve değerleri 545 bin doları aşan lüks araçları olduğu da öne sürüldü. Söz konusu raporun, Rusya’nın bu haftasonu sandıklara gittiği seçimlerin hemen öncesinde yayımlanması ise dikkat çekti.

Lavrov'dan, Türkiye'nin de davet edildiği törenle ilgili açıklama

Navalny'ye günde 8 saat zorla devlet televizyonu izletiyorlar

Navalnıy’ın internet sitesine Rusya’da erişim engellendi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)