BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus bakandan itiraf: "Rusya'ya yatırım yapılmamasının sebebi çok açık..."----

Rus bakandan itiraf: "Rusya'ya yatırım yapılmamasının sebebi çok açık..."

Rus bakandan itiraf: Rusya'ya yatırım yapılmamasının sebebi çok açık...
14 Eylül 2019 - 15:04 www.finansgundem.com

"Rusya'ya yatırım yapılmamasının başlıca sebebi iş dünyasının içinde bulunduğu şartların istikrarsız oluşu." Bu tespit Rusya Ekonomi Bakanı Anton Siluanov'a ait.

RIA ajansının haberine göre, eskiyen yasal düzenleme ve kurumların iş ortamının gelişmesine ket vurduğunu söyleyen Bakan, kalkınma için yatırımların GSMH'nin yüzde 25'i seviyesine çıkarılmasının şart olduğunu vurguladı. 

Rusya'da kamuoyu araştırmaları iş insanlarının güvenlik kuvvetlerinin yasa dışı müdahaleleri sonucu mülkiyetlerini ve paralarını kaybetmekten korktuğunu gösteriyor. Ülkeye yabancı yatırımcı gelmemesinin birinci sebebi olarak da devletin iş dünyası üzerindeki baskısına işaret eediliyor. 

Öte yandan, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yapısal etkenlerin ekonominin hızlı bir tempoda büyümesine engel olduğunu söyledi. Nabiullina yapısal bir dönüşüm olmaksızın para ve kredi politikasının tek başına ekonomik büyümüyeyi sağlamakta yetersiz kaldığını ile getirdi. 

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, ekonomik büyümeyi arttırmak için hükümete geçtiğimiz günlerde bir plan sundu. Planda kamu sektöründe verimliliğin arttırılmasına ve teknolojik gelişimin yakalanmasına yönelik bir dizi öneri yer alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)