BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatRus aşısının eczanelerde satışı başladı----

Rus aşısının eczanelerde satışı başladı

Rus aşısının eczanelerde satışı başladı
18 Eylül 2020 - 14:30 www.finansgundem.com

Rusya’da, şimdiye dek hastanelerde kullanılan iki Kovid-19 ilacının eczanelerde satışına başlandı. Söz konusu ilaçlar, hastalığı hafif ya da orta düzeyde semptomlarla geçirenler için.

Rus ilaç şirketi R-Farm’ın basın servisinden RBK gazetesine yapılan açıklamada, şirketin ürettiği Koronavir isimli ilacın ülkedeki eczanelerde satışa sunulan ilk Kovid-19 ilacı olacağı belirtildi.

Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri de RBK gazetesine açıklamalarında, ayakta tedavi gören, yani hafif ya da orta düzeyde semptomları olan hastalar için ülkede üretilmiş olan iki preparatın kullanımına izin verdiklerini söyledi.

R-Farm temsilcileri, ilaçlarının, Kovid-19 nedeniyle hastanın vücudunda komplikasyon gelişmesi riskini minimuma indirdiğini belirtiyor.

Şirket temsilcilerinin açıklamalarına göre yeni tip korona virüsle enfekte olmuş kişiler üstünde yapılan araştırmalar, Koronavir ilacını kullanan hastaların yarısından fazlasının yedi gün içerisinde klinik iyileşme kaydettiğini göstermiş.

Bunun yanında Rusya’daki eczanelerde satışına başlanacak ikinci Rus Kovid-19 ilacı ise Areplivir. Rus Promomed şirketinin ürettiği söz konusu ilacın eczanelerdeki satışına gelecek hafta başlanması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)