BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ambargosunu Osmanlı kaftanlaıyla kıracak----

Rus ambargosunu Osmanlı kaftanlaıyla kıracak

Rus ambargosunu Osmanlı kaftanlaıyla kıracak
18 Ocak 2016 - 03:29 www.finansgundem.com

Tekstil sektörü, Moskova'nın yaptırımlarını aşmak için Rus kızlarının gönlüne giden yolu buldu. Osmanlı kaftanı modelli gelinlikler Rusya'da gözde

Moskova ile Ankara arasındaki krizden en çok tekstil sektörü etkilendi. Rusya'nın uyguladığı ambargo yüzünden bu ülke pazarında ağır yara alan tekstil sektörü, krizi aşmak için Rus genç kızlarının gönlüne giden yolu buldu.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde ünlü oyuncu Meryem Uzerli'nin canlandırdığı Hürrem Sultan karakteriyle Rusya, Ukrayna ve Kuzey ülkelerinin genç kızlarının büyük ilgisini çeken Osmanlı kaftanları, gelinlik modeli olarak bu ülkelerin vitrinlerinde yerini almaya başladı.

Yıllık 155 milyon dolarlık ihracat potansiyeline sahip sektör bu yıl Rusya’nın yaptırımları yüzünden ağır bir darbe almıştı.

RUS AMBARGOSU'NU DELEN MODELLER

Rusya'nın Türk tekstil ürünlerine koyduğu ambargoyu, 2016 gelinlik modelleriyle aşacaklarını söyleyen işadamı Hasan Gezen, yaptırımların yeni pazarlara ulaşmanın da önünü açtığını söyledi. Hasan Gezen gelinlik sektörünün kalbinin İzmir'de attığını belirterek 'Bütün dünyaya ihracat yapıyoruz. Rusya ambargosu sektörde bir olumsuzluk havası estirse de, aşmanın yolunu bulduk. Yeni modellerimizin çoğu şimdiden Rusya'daki mağazaların vitrinlerini süslüyor' dedi. 

İHRACATA TASARIMCI EŞ DESTEĞİ

Osmanlı Kaftanları'ndan esinlenerek tasarlanan 2016 gelinlik modelleri Fashionist 2016 Fuarı'nda büyük sükse yaptı. Osmanlı Moda'nın gelinlik tasarımlarını modacı eşi Zehra Gezen tarafından oluşturulan koleksiyonlar Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin yanısıra Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden de alıcı buluyor. İran ile birlikte Türk Cumhuriyetleri'ne ulaşan Osmanlı Kaftanı gelinlikler uygulanan katı Rus yaptırımlarını Kuzey ülkeleri üzerinden aşarak Rus pazarına ulaşıyor. Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya gibi Kuzey ülke genç kızlarının gönlünü fetheden Osmanlı Kaftanları sektörde önemli bir ihracat kalemi haline geliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)