BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuhani'nin salgın sürecini kötü yönettiğine ilişkin rapor yargıya taşındı----

Ruhani'nin salgın sürecini kötü yönettiğine ilişkin rapor yargıya taşındı

Ruhani'nin salgın sürecini kötü yönettiğine ilişkin rapor yargıya taşındı
02 Kasım 2021 - 14:23 www.finansgundem.com

İran Meclisi, eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani döneminde yeni tip korona virüsle (KOVID-19) mücadele sürecinin kötü yönetildiğine dair suçlamalara yer verilen bir raporu soruşturulması için yargıya havale etti.

İran Meclis Haber Ajansı'na (ICANA) göre, Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan ve eski Cumhurbaşkanı Ruhani'nin salgınla mücadeledeki performansının ele alındığı rapor milletvekillerine sunuldu.

Ruhani döneminde salgınla mücadele sürecinin kötü yönetildiğine dair suçlamalara yer verilen rapor Mecliste hazır bulunan 235 milletvekilinden 167'sinin oyuyla kabul edilerek, soruşturma için yargıya gönderildi.

Eski Cumhurbaşkanı Ruhani'nin görevde olduğu süreçte başkanlığını yaptığı Koronayla Ulusal Mücadele Kurulunun ve hükümetin salgına karşı yaklaşımının halka "onarılamaz maddi ve manevi zararlar verdiği" öne sürülen raporda, Ruhani'nin uygunsuz ve çelişkili kararlar alarak salgın süresince üretim ve ithalat konusunda da kötü bir yönetim sergilediğine dair ifadelere yer veriliyor.

Rapor, Ruhani hükümeti döneminde virüsle mücadele konusunda atılan adımların ülkede ciddi ölümlere yol açtığı ve İran'ın "virüs kaynaklı ölüm oranlarının hala en yüksek seyrettiği ülkelerden biri" olduğu sonucuna varıyor.

Eski Cumhurbaşkanı Ruhani ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Ruhani İsraillilerin nükleer arşiv çaldığını doğruladı, İran karıştı

 

Ruhani: Aşırıcılıkla bir yere varamayız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)