BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuhani'den ABD'ye önemli mesaj----

Ruhani'den ABD'ye önemli mesaj

Ruhani'den ABD'ye önemli mesaj
14 Haziran 2014 - 14:01 www.finansgundem.com

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı ABD ile birlikte mücadele edebileceklerinin sinyalini verdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani düzenlediği basın toplantısında, Tahran'la Washington'ın bölgedeki teröristlere karşı işbirliği yapıp yapmayacağına ilişkin bir soruya, " ABD 'nin Irak'ta ya da başka bir yerde teröristlere karşı harekete geçtiğini görürsek, bu konuda düşünebiliriz" diye yanıt verdi. 

Ruhani, "Irak halkı ve hükümetinin resmen yardım talep etmesi durumunda uluslararası normlar çerçevesinde yardımda bulunmaya hazırız" diye konuştu. 

İRAN ASKERLERİ IRAK'TA
İran Dışişleri Bakanlığı dün, Tahran yönetiminin IŞİD’e karşı savaşmak için Irak’a asker gönderdiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurmuştu. DHA’ya göre, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak ordusunun güçlü bir şekilde teröristlerle savaşabildiğini belirterek, İran askerlerinin Irak’a girdiği iddialarının gerçek olmadığını ifade etti. Kısa süre sonra ise CNN International, Tahran’ı yalanlayan bir haber geçti. Bağdat’taki üst düzey bir güvenlik yetkilisi, İran’ın geçtiğimiz günlerde üç Devrim Muhafızı birliğini Irak’a konuşlandırdığını söyledi. 

IŞİD İLERLİYOR 
Bu arada Anadolu Ajansı, başta Musul ve Tıkrit olmak üzere Irak'ta birçok yerleşim bölgesini ele geçiren IŞİD'in, şiddetli çatışmaların ardından, Felluce'nin Saklaviye nahiyesini de kontrol altına aldığını bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)