BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRuh hastası ama Adana'da dolaşıyor----

Ruh hastası ama Adana'da dolaşıyor

Ruh hastası ama Adana'da dolaşıyor
21 Kasım 2014 - 14:59 www.finansgundem.com

http://www.haberler.com/haber-resimleri/029/ruh-sagligi-yerinde-olmadigi-icin-6708029_x_o.jpg

Adana'da bir süre önce kendisini polis olarak tanıtarak, bir kişinin 20 bin lirasını alan zanlı, ruh sağlığı yerinde olmadığı için serbest bırakılırken, aynı yöntemle başka bir kişinin 50 bin lirasını aldı. Yakalanan zanlı yine serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Adana'da yaşayan bir kişi Denizli'deki Saniye Öznalbant'ı (72) telefona arayıp kendisini polis olarak tanıttı. Telefondaki şahıs, yaşlı kadına hesabının terör örgütü PKK tarafından ele geçirildiğini ve paralarının onlara yardım için kullanıldığını belirterek, "Biz özel görevlendirildik, bu olayı çözeceğiz, ama kimseye bahsetmeyeceksin. Bu bir gizli görev aksi taktirde PKK'ya yardım ve yataklıktan içeri girersin. Ancak size yardımcı olmamız için bizim vereceğim hesabı paraları aktarmanız gerekiyor" dedi.

Bunun üzerine yaşlı kadın telefondaki kişiye inanarak hesabındaki 20 bin lirayı Rıdvan A. (40), Tekin I. ve Muhammet A.'nın hesabına yatırdı. Polis yaptığı operasyonda Rıdvan A. ile Tekin I.'yı gözaltına alıp adliyeye sevk etti.

AYNI SUÇTAN DENETİMLİ SERBESTLİK YASASI İLE SERBEST KALDI

Hesabına para yatan 3. şahıs Muhammet A.'nın ise kısa süre önce aynı yöntemle 20 bin lira dolandırdığı aynı suçtan 50'den fazla kaydı olduğu ortaya çıktı. Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında her gün imza vermesi gereken Muhammet A. hesabına yatan 50 bin lirayı alıp kayıplara karıştı. Ancak polis yaptığı araştırma üzerine olaydan bir hafta sonra Muhammet A.'yı yakaladı. Zanlı suçlamaları kabul etmeyerek, suçu Cebrail S.'nin işlediğini söyledi. Polis bunun üzerine bu kişiyi de gözaltına aldı. Cebrail S. ise çete liderinin Muhammet A. olduğunu, onun kendilerini kandırdığını mağdur olduklarını ve hesaplarını Muhammet A.'nın kullandığını söyledi.

Zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Muhammet A. yine Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında, Cebrail S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TUTUKLANMAMAK İÇİN DELİ RAPORU ALMIŞTI

Aynı suçtan 50'den fazla kaydı olan Muhammet A. daha önce de yakalanmış, ancak Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nden aldığı "Ruh sağlığı yerinde değildir" raporu sayesinde birçok defa serbest kalmıştı.

Polis, savcılığa şahsın cezai ehliyetinin olmadığı raporunun bulunduğunu bildirdi. Savcılık ise zanlının ruh sağlığına götürülerek yeniden rapor alınması talebinde bulundu. Bunun üzerine polis Muhammet A.'yı ruh sağlığı hastanesine götürdü. Toplanan heyet ise şahıs için, "Psikolojisi bozuk" raporu verdi. Bunun üzerine Muhammet A. serbest kaldı.

Bu arada,polis, Bursa'da yaşayan Nusret A. isimli kişiye kendisini polis olarak tanıtıp 8 bin 500 lirasını dolandıran Ahmet A.'yı da yakalayıp adliyeye sevk etti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)