BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRubleden dolar karşısında sürpriz atak----

Rubleden dolar karşısında sürpriz atak

Rubleden dolar karşısında sürpriz atak
18 Mart 2019 - 06:46 www.finansgundem.com

ABD yaptırımları sonrası doların 80 rubleye yükseleceği iddialarına rağmen tam tersi gerçekleşti. Dolar 65 rublenin altına indi

Yılbaşından beri, "ABD’den gelecek yeni yaptırımlar ve artan dış politik riskler" nedeniyle rublede önemli değer kaybı beklentisi yaygınlaşırken, şimdilik tam tersi gerçekleşti. Dolar ruble karşısında geçen yılın ekim ayından beri en düşük seviyesini gördü.

Dün gece para piyasalarında dolar, Merkez Bankası resmi kurunun altında, 64.81 rubleden işlem gördü. Euro da yizne yüzde 1’e yaklaşan kayıpla 73.39 rubleye kadar indi.

Yılbaşında pek çok kurumun “devalüasyon beklentisi” ile dolar 70’i, euro 80 rubleyi geçmişti.

Ancak son dönemde petrol fiyatlarının 67 dolar seviyesine gelerek son dört ayın zirvesini yapması, Rusya’daki vergi ödeme periyodu yüzünden ihracatçı şirketlerin 2,6 trilyon rubleye karşılık döviz bozdurmak zorunda kalmaları, ABD Finans Bakanlığı’nın açıkladığı yeni yaptırım kararının dar kapsamı gibi nedenler, şimdilik rubleyi güçlendiren faktörler olarak piyasalarda karşılık buldu. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)