BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuanda Soykırımı sponsoruna yargı şoku----

Ruanda Soykırımı sponsoruna yargı şoku

Ruanda Soykırımı sponsoruna yargı şoku
03 Haziran 2020 - 17:23 www.finansgundem.com

Ruanda'da Hutuların Tutsilere karşı grubuna Fransız desteği alarak uyguladığı soykırımın finansörü olarak bilinen Felicien Kabuga uluslararası mahkemeye çıkacak. Davanın Afrika Kıtası'nda görülmesi isteniyor

Paris istinaf mahkemesi, Ruanda soykırımının "finansörü" olmakla suçlanan Felicien Kabuga'nın yargılanması için Birleşmiş Milletler Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kabul etti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin biri Hollanda'nın Lahey diğeri Tanzanya'nın Arusha kenti olmak üzere iki merkezi bulunuyor. Kabuga'nın soykırımının yaşandığı Afrika kıtasında yargılanması isteniyor.

Kabuga'nın avukatları ise bu talebe karşı çıkarak müvekkillerinin Fransa'da yargılanmak istediğini ifade ediyor. Fransa, soykırımı yapan Hutu hükümetinin uzun süre destekçisi olduğu için uluslararası kamuoyunda ve ülke içinde eleştiriliyor.  

Yaklaşık çeyrek yüzyıldır sahte kimlikle kaçak olarak yaşayan Kabuga geçen mayıs ayında Fransa'da yakalamış, ilk kez hâkim karşısına çıkarılmıştı.

Kabuga hakkındaki suçlamalar neler?

Felicien Kabuga hakkında 1997 yılında toplam yedi soykırım bağlantılı suçlamayla soruşturma açılmıştı.

Bu suçlamalar soykırım, soykırım suçuna yataklık, doğrudan ve halkı kışkırtarak soykırım suçu işlemeye teşvik, soykırım suçuna teşebbüs, soykırım suçu işlemek üzere plan yapmak, işkence ve imha etmek.

Amerika Birleşik Devletleri Kabuga'nın Ruanda hükümetine soykırımı gerçekleştirebilmesi amacıyla geçici fon sağladığını öne sürüyor.

Kabuga'nın ayrıca katliam yapan milislere silah, üniforma ve ulaşım sağlayarak lojistik destek sunduğu da iddia ediliyor.

800 bin kişi ölmüştü

Hutuların Tutsi etnik grubuna karşı Nisan 1994'te başlattığı soykırımda yaklaşık 800 bin Ruandalı hayatını kaybetmişti.

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda, Ruanda soykırımı sorumluları içinde en çok aranan isimlerin başında gelen eski Savunma Bakanı Augustin Bizimana'nın yıllar önce öldüğü ortaya çıkmıştı.

Ruanda soykırımının sorumlusu yakalandı

 

AİHM Fransa'nın soykırım belgelerini korudu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)