BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK'ün yeni üyeleri seçilecek----

RTÜK'ün yeni üyeleri seçilecek

RTÜK'ün yeni üyeleri seçilecek
09 Ekim 2017 - 17:52 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulunda, 16 Ekim Pazartesi günü boş bulunan iki ve boşalacak bir RTÜK üyeliği için seçim yapılacak

Genel Kurulda, pazartesi günü, uzun süredir boş bulunan iki RTÜK  üyeliği ile 4 Kasım'da HDP kontenjanından boşalacak bir RTÜK üyeliği için seçim  yapılacak. Yeni RTÜK üyelerinin ikisi Ak Parti'den, biri ise CHP'den seçilecek.

AK Parti, seçilecek iki üyenin iki katı aday olarak; Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı eski Müsteşarı Ebubekir Şahin, eski RTÜK üyesi Taha Yücel  ile AK Parti Grup danışmanları Mustafa Hançerkıran ve Şevket Sarıcaoğlu'nu aday  olarak bildirecek.

CHP de yeni RTÜK üyesi adayları olarak, CHP TBMM Grubu Basın Danışmanı  İlhan Taşcı ile Grup danışmanı Ali Taştan'ın isimlerini sunacak.

Pazartesi günü yapılacak yeni RTÜK seçiminde; AK Parti kontenjanından  Şahin ile Yücel'in, CHP'de ise Taşcı'nın seçilmesi bekleniyor.

Genel Kurulda, pazartesi günü ayrıca, CHP'nin, "ihalelerde yasal  sorumluluğunu yerine getirmediği ve kamunun zarara uğratılmasına göz yumduğu"  gerekçesiyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hakkında  verdiği gensoru önergesi de görüşülecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)