BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRTÜK'ten TRT'ye kötü haber!----

RTÜK'ten TRT'ye kötü haber!

RTÜK'ten TRT'ye kötü haber!
12 Ocak 2015 - 10:27 www.finansgundem.com

RTÜK, TRT'nin yeni dizisi “Diriliş, Ertuğrul”a şiddet sahnelerinden dolayı ceza kesti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlandığı günden beri Türkiye’nin sevilen ve en çok izlenen dizileri arasına giren “Diriliş, Ertuğrul” adlı dizideki şiddet sahnelerinden dolayı TRT’ye ceza kesti.

RTÜK uzmanların izledikleri Diriliş dizisi hakkında hazırladıkları raporda, şu tespitler yer aldı: “Ertuğrul Gazi okunu fırlatır, haçlı askerinin boynundan saplanır ve kanlar fışkırır. Milliyet'ten Öner Yılmaz'ın haberine göre, Ertuğrul Gazi ve Alpleri haçlı askerlerine bıçak, kılıç ve balta ile kafalarından ve vücudunun çeşitl yerlerinden keseret öldürmektedir. Ertuğrul Gazi Haçlı askerlerinin boğazını kesmektedir.(Ö) Ayrıca Titus Müslüman eserlerin başlarını sırayla kesmektedir.
 
KANLI SAHNELER AÇIK VERİLDİ
 
Dizide kanlı savaş sahneleri ve kafa kesme görüntüleri açık bir şekilde ve herhangi bir mozaikleme ya da flulaştırma yöntemleri kullanmadan yakın çekim ekrana getirdiği görülmüştür. Sonuç olarak dizi filmde yer alan kanlı ve kafa kesme görüntülerinin açık ve net bir şekilde verilmesi hasebiyle çocuk ve genç yaştaki kişilerin bu görüntülerinden olumsuz etkilenebileceği, psikolojilerini ve gelişim süreçlerini olumsuz yönde etkileyeceği kanaati oluşmaktadır.”Bu rapor  doğrultusunda TRT1 televizyonuna bir önceki ay elde ettiği reklam gelirinin yüzde 1’i oranında para cezası kesildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)