BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten Tarafsız Bölge'ye ağır ceza----

RTÜK'ten Tarafsız Bölge'ye ağır ceza

RTÜK'ten Tarafsız Bölge'ye ağır ceza
11 Kasım 2015 - 20:55 www.finansgundem.com

RTÜK Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programına Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle CNN Türk’e yaklaşık 700 bin TL para cezası verdi.

RTÜK, Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programına çıkarak PKK’nın terör örgütü olmadığını savunan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin sözleri nedeniyle CNN Türk’e yaklaşık 700 bin TL para cezası verdi. Tekrarı halinde kanalın lisansının iptali gündeme gelecek. RTÜK’ün kararının ardından hurriyet.com.tr’ye konuşan Ahmet Hakan '. Stüdyoda, canlı yayın sırasında bir konuğun ne söyleyeceğini önceden bilemeyiz. Her şeyi söyleyebilir. Önemli olan ona itiraz etmek. Bu çok yanlış bir ceza oldu' dedi.

Üst kurul bu akşamki toplantısında Tahir Elçi’nin konuk olarak katıldığı ve PKK’nın terör örgütü olmadığını söylediği “Tarafsız Bölge” programını görüştü. RTÜK, yayının “Terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz. Terör eylemini, faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunamaz” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle CNN Türk’e yaklaşık 700 bin TL para cezası verdi. Aynı bendden ceza tekrarı halinde kanalın lisansının iptali gündeme gelecek. Ceza MHP’li iki üyenin desteği ile çıktı. 

Elçi, Tarafsız Bölge canlı yayındaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapmak gerekçesiyle gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. Konuyla ilgili Ahmet Hakan hakkında da soruşturma açılmıştı.

‘ÇOK YANLIŞ BİR CEZA’
Elçi, Tarafsız Bölge canlı yayındaki sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapmak gerekçesiyle gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı. Konuyla ilgili Ahmet Hakan hakkında da soruşturma açılmıştı.

RTÜK’ün kararının ardından hurriyet.com.tr’ye konuşan Ahmet Hakan, “Bu çok yanlış bir ceza. Stüdyoda, canlı yayın sırasında bir konuğun ne söyleyeceğini önceden bilemeyiz. Her şeyi söyleyebilir. Önemli olan ona itiraz etmek, karşıt görüşleri de seslendirmektir. Hem ben, hem de konuklarım programda bunu yapmıştı. Bu nedenle bu çok yanlış bir ceza oldu” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mahmut demirkolllllu12 Kasım 2015 01:43

    canlı yayında hiç kimse pkk lehine konuşarak havlamamalıdır.Yayın öncesi tahir efendiyi uyarmalıydı..PKK nın kırlı kanını taşıyan vatan hainleri asla ekrana çıkarılmamalı.apocu hainler kara listeye alınmalı.Bu asil millet kandilin köpeklerini dinlemek zorunda değildir.. 40.000 vatan evladını katleden aponunçakalllarını savunan densizler gitsin kandilde anırsınlar.Bölücü itleri ekrana alan kanal yetkilileri görevden alınmalıdırlar.. TV kanalları artık pkk yandaşlığından vazgeçsin yada kandile gitsin.Apocu olmak insan olmamaktır