BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRTÜK'ten 4 kanala yaptırım----

RTÜK'ten 4 kanala yaptırım

RTÜK'ten 4 kanala yaptırım
16 Şubat 2022 - 17:44 www.finansgundem.com

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayıncılık ilkelerinin ihlali gerekçesiyle Halk TV'ye program durdurma ve para cezası, KRT, Flash TV ve TGRT'ye idari para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK), yapılan açıklamada, yasa ihlali yaptığı tespit edilen TV programlarının yayınlandığı televizyon kanallarına uygulanan program durdurma ve idari para cezası yaptırımlarına yer verildi.

Buna göre, Halk TV'de yayınlanan "Medya Mahallesi" isimli programda sunucu Ayşenur Arslan'ın TMT'ye yönelik "suikastlar yapan illegal bir örgüt" ifadesinin yasa ihlali olduğuna karar verildi.

Arslan'ın sözlerinin, toplumun milli ve manevi değerlerini aşağıladığı kanaatine varan RTÜK, Halk TV'ye 5 kez program durdurma ve yüzde 5 oranında idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

KRT televizyonunda yayınlanan "Olağan İşler" programında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yasa dışı kişi ve ilişkilerle birlikte anılması ve dayanağı olmayan bazı iddiaların gündeme getirilmesi sebebiyle 6112 sayılı Yasa'da geçen yayıncılık ilkelerinin ihlali edildiğine karar verildi.

Üst Kurul, KRT’ye üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

Flash TV'de yayınlanan "Al Sana Haber" isimli programda Erkan Özerman’ın, programda konu edilen kişiler hakkında ağır hakaret ve küfürleri seslendirdiğini belirleyen Üst Kurul, yayıncı kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

TGRT Haber TV kanalındaki "Ekrem Açıkel ile Ana Haber" programı hakkında hazırlanan raporda, sunucunun Türkiye'de yapılan reyting ölçümleri ile verdiği yanlış bilgilerin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini ihlal ettiği ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olduğu değerlendirildi. Üst Kurul, yayıncı televizyona üst sınırdan idari para cezası verdi.

RTÜK, uluslararası haber sitelerine 72 saat süre verdi

 

RTÜK'ten TELE 1'e Sedef Kabaş cezası

 

RTÜK'ten 3 kanala ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)