BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinRTÜK acımadı! Evlilik programları kaldırılıyor mu----

RTÜK acımadı! Evlilik programları kaldırılıyor mu

RTÜK acımadı! Evlilik programları kaldırılıyor mu
05 Ocak 2017 - 12:00 www.finansgundem.com

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şikayet rekoru kıran evlilik programlarına yine ceza verdi.

RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre, Üst Kurul yılın ilk toplantısında evlilik programlarını ele aldı.

Evlilik programlarıyla ilgili vatandaşlardan Üst Kurula son bir yılda, 444 1 178 çağrı hattı, web sayfası ve elektronik posta adresi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden binlerce şikayet geldi.

Bu kapsamda, 2015'te evlilik programlarıyla ilgili 7 bin 297 şikayet gelirken, bu sayı 2016'da rekor artışla 94 bin 792'ye ulaştı.

EN FAZLA ŞİKAYET EDİLEN PROGRAM 'KISMETSE OLUR' OLDU

Buna göre, Kanal D'de yayınlanan "Kısmetse Olur", 45 bin 591 başvuruyla en fazla şikayet edilen program oldu. Fox TV'de yayınlandığı dönem 14 bin 801, Star TV'ye geçtikten sonra 6 bin 752 şikayet alan "Zuhal Topal'la" programı ikinci sırada yer aldı. ATV'deki "Esra Erol'da" 15 bin 498, Show TV'deki "Evleneceksen Gel" 12 bin 186 ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" ise 290 şikayet aldı.

Üst Kurul, bu çerçevede Kanal D, Fox, Star, ATV, Show TV ve Flash TV'deki evlilik programlarına para cezası verdi. Ayrıca TV 8'deki "Göz6" adlı programa da ceza verildi.

Vatandaşların şikayetleri ağırlıklı olarak, genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ve argo sözcüklerin kullanılması konusunda oldu.

Evliliğin maddiyata indirgenmesi, adayların dış görünüşleri? i?le yargılanması, adaylar arasındaki nahoş davranışlar, küçük düşürücü söylemler, adayların komi?k duruma düşmelerine neden olunması, sansasyonel kişilere ısrarla yer verilmesi, olayların dramatize edilmesi, katılımcıların evlilik dışı amaçları, engelli adayların engellerinin ön plana çıkarılması, bir kısım cast ajansı çalışanlarının katılımcı gösterilmesi vatandaşlar tarafından programlara getirilen diğer eleştiriler oldu. Özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi, insan onuruna aykırı yayın yapılması ve toplumsal değerlerin dikkate alınmaması gibi unsurlar da şikayetler arasında yer aldı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir05 Ocak 2017 12:13

    allahım lütfen..lütfen kaldırılsın..zira denk gelipte 2 dk baktığımda bir sürü genç insanı nasıl maymun ettiklerini görmek çok acı...ve o sunucuların sahte konuşmaları ,gerçekten çok çirkin..