BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRoubini'den piyasalara tehdit uyarısı----

Roubini'den piyasalara tehdit uyarısı

Roubini'den piyasalara tehdit uyarısı
12 Aralık 2014 - 06:27 www.finansgundem.com

Roubini, jeopolitik risklerin gelecek yıl finansal piyasaları tehdit edebileceği konusunda uyardı

Ünlü Ekonomist Nouriel Roubini, Rusya-Ukrayna çatışması ve Ortadoğu'daki muharebeler gibi jeopolitik karmaşanın bu yıl piyasaları raydan çıkarmadığını fakat bu durumun 2015 yılında değişebileceğini belirtti. 
 
Roubini, Yahoo'ya yaptığı açıklama, merkez bankalarının genişleme adımlarının bugüne kadarki jeopolitik felaketlerin negatif etkilerini ortadan kaldırdığını söyledi. 
 
Roubini, ''Japonya ile Avrupa merkez bankaları gelecek yıl teşviği sürdürürken, Amerikan ile İngiltere Merkez Bankası'nın faizleri artırması olası. Henüz finansal etkiyi görmediniz fakat gerçek ekonomik etkisini görebilirsiniz'' diye konuştu.
 
Gelecek yıl küresel büyümenin bu yıla görece daha iyi olmasını beklediğini kaydeden Roubini, gelişmiş ekonomiler içinde ABD ile İngiltere'nin daha iyi iş çıkaracağını, Euro Bölgesi ile Japonya'nın vasat kalacağı öngörüsünde bulundu.
 
Çin'in keskin bir biçimde yavaşlayacağını bildiren Roubini, gelişmekte olan ülkelerin tümünün kırılgan kalmaya devam edeceğini ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)