BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRothschildler neden komplo teorilerinin merkezinde?----

Rothschildler neden komplo teorilerinin merkezinde?

Rothschildler neden komplo teorilerinin merkezinde?
02 Mayıs 2022 - 09:09 www.finansgundem.com

Komplo teorilerinin merkezinde yer alan ailelerden olan Rothschild ailesi sembol bir isim haline geldi. Şarku'l Avsat'ın haberinde ailenin neden komplo teorisyenlerinin gündeminde olduğuna değiniliyor

Avrupa'nın altın çağına katkıda bulunan Rothschild ailesi 19’uncu yüzyılın Yahudi aleyhtarı karikatürlerinden ‘korona virüs (Kovid-19) salgınıyla’ bağlantılı bilgi kirliliğine kadar, komplo teorisyenlerinin başlıca konusu olmaya devam ediyor.

Şarku’l Avsat'ın haberine göre, Viyana'daki Yahudi Müzesi'nde 5 Haziran'a kadar sürecek olan sergi, ailenin tarihinin bir resmini çiziyor. Neden bu kadar çok söylenti üretmeye devam ettiğine ışık tutmaya çalışılıyor.

Serginin küratörlerinden Gabriele Kohlbauer-Fritz açıklamasında “Frankfurt gettosundan bir aileydi. Her şey, 1821'de beş oğlunun her birini Viyana dahil bir Avrupa şehrine gönderen küçük bir tüccarla başladı” dedi.

Sergi küratörü Tom Juncker da ‘hızlı başarılarının karikatüristlere ilham verdiğini’ ve daha sonra ‘yükselen bankacılık endüstrisinin yüzü’ olduklarını kaydetti.

Sansürün 1848 yılında kaldırılmasından sonra karikatürler yavaş yavaş ‘aslında bu güne kadar devam eden sözde küresel bir Yahudi komplosu’ hakkında konuşmaya yönlendi.

Juncker, sistemin bazı başarısızlıklarının sorumluluğunu kapitalizmin spekülatif mekanizmalarına yüklemek yerine, ‘failleri suçlu olarak etiketlediklerini’ söyledi.

Komplo teorileri

Örneğin, 19’ıncı yüzyıldan kalma bir yayın, kurucu Mayer Amschel Rothschild'i yönetici sınıfları akrobat topları gibi hareket ettiren, aşırı kilolu ve kancalı burunlu, güçlü bir adam olarak tasvir ediyor.

1945'ten sonra ve Avrupa'daki Yahudi soykırımı konusunda, kamusal yayınlarda anti-Semitizm ifadelerini cezalandıran yasalar çıkarıldı. Rothschild adı daha sonra seçkinlerin mutlak gücünü kınamak için bir ‘sembol’ ve ‘belirli bir isim’ haline geldi.

Tom Juncker, komplo teorisyenlerinin sosyal ağlardaki paylaşımlarını gösteren bir ekranın önünde yaptığı açıklamada “Şimdi özellikle pandemi (Kovid-19) koşullarında yeniden ön plana çıktılar ve yeniden Rothschild ailesiyle karşılaştık” dedi.

2020 yılının sonbaharında Facebook'ta binlerce ‘Kovid-19 komplosu’ hakkında paylaşımlar yayınladı. Söz konusu paylaşımlarda Richard Rothschild adında bir adamın 2015 yılında virüs için bir tarama testi için patent başvurusunda bulunduğu iddia ediliyordu.

Söz konusu dönemde AFP’ye yapılan açıklamada, bu adamın Rothschild & Co. ile hiçbir ilgisi olmadığının altı çizildi. Diğer yandan gerçekten biyo-veri analiz tekniklerini içeren bir patent var. Ancak Kovid-19 salgını ile ilgili kısım 2020 yılının eylül ayında bir güncelleme ile eklendi.
Hatalardan sorumlu tutulmaları

Dünyanın dört bir yanından internet kullanıcıları, ailenin yakında dünyada ne olacağını sıradan insanlardan önce bildiği konusunda kanıtlar öne sürdü. Facebook'ta yapılan bir paylaşımda “Burada birileri, dört yıl sonra yayılan bir hastalıktan para kazanılacağını çok erken fark etti” ifadeleri kullanıldı.

Bir başka iddiaya göre bir aile üyesi, lüks bir mekanda bebekleri yiyen şeytani bir yaratığı temsil eden tablolarından birinin önünde görünüyor.

Burada da bir hata var. AFP’ye bağlı bir dijital araştırma ekibi tarafından yürütülen araştırmaya göre, orijinal görüntüde resmin kendisi görünmüyor.

Ancak Rothschild ailesinin üyeleri Batı'nın tüm kötülüklerinden sorumlu değildi. Aksine, Kohlbauer-Fritz'e göre bu hanedanın ‘ultra-modern yönetimleri’ sayesinde Avrupa'ya büyük bir katkısı oldu.

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu tekrar eden mali zorluklar yaşıyordu. Salomon Rothschild (1774-1855) kısa süre sonra monarşi için vazgeçilmez hale geldi. Asimilasyon politikasına ve Yahudiliğinin inkarına boyun eğmeden asalet unvanı aldı.


'Naziler her şeyi aldı'

Adolf Hitler'in Avusturya'yı ilhakını ilan etmeden önce Salomon Rothschild'in Credit-Anstalt bankasından son teknoloji hastanelere, büyük bir vakfa, lüks saraylara, tren istasyonuna ve bir bahçeye kadar Viyana'da inşa ettiği her şey bugün neredeyse ortadan kayboldu.

‘Viyana'daki Rothschild ailesi; İlginç bir hikaye’ adlı sergisinin küratörü de "Naziler hemen hemen her şeyi aldılar" dedi. Viyana'daki aile üyelerinin ABD’ye göç ettiğini ve torunlarının bundan sonra geri dönmediğini söyledi.

Bu unutulmuş mirasın izlerini bulmak için büyük çaba sarf eden Kohlbauer-Fritz, “Savaştan sonra bile uygunsuz muamele gördüler, birçok mülklerinden vazgeçmeye zorlandılar ve daha sonra bu mülkler, modern binalara yer açmak için yıkıldılar” dedi. Rothschild adının 2016 yılına kadar Viyana'daki bir meydana verilmediğini de sözlerine ekledi.

Habere göre ailenin Napoli'deki çalışmaları, şehri daha az önemli kılan İtalya'nın birleşmesinden sonra 1863'te sona erdi.

Ancak ailenin destanı bugün halen hastanelerin, bankaların ve yatırım fonlarının adın halka açık kalmasını sağladığı Londra, Paris ve New York'ta yazılmaya devam ediyor.

Rothschild analist maaşlarını ikinci kez artırdı

 

Rothschild'den Viyana'ya dava: Vakfımızı Naziler gibi yağmaladınız

 

Rothschild ve Goldsmith ailelerinin varisi hayatını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)