BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemROTHSCHİLD'İN ZENGİNLİĞİ KÖLELİKTEN Mİ? ----

ROTHSCHİLD'İN ZENGİNLİĞİ KÖLELİKTEN Mİ?

ROTHSCHİLD'İN ZENGİNLİĞİ KÖLELİKTEN Mİ?
28 Haziran 2009 - 12:01 www.finansgundem.com

İngiltere’nin en köklü ve zengin ailelerinden Rothschild ve Freshfield’in servetlerini kölelikten elde ettikleri iddiaa ediliyor.

Ailelerin 19’uncu yüzyılda yaşayan üyelerinin köle ticaretiyle ilgilenen kişilerle iş ilişkisi olduğu belirlendi. İngiliz Financial Times Gazetesi’nin haberine göre, bir süre önce ünlü yatırım bankası JPMorgan’ın da benzer bağlantıları tespit edilmiş, yatırım bankası da günah çıkartır gibi siyahi öğrenciler için 5 milyon dolar burs vermişti. Köleyi teminat almış İddialara göre, bankacılık ve şarapçılık üzerine faaliyet gösteren Rothschild Ailesi’nin geçmiş jenerasyonları, köle sahibi bir adamdan teminat olarak kölelerini aldı. Bankanın İngiltere’de köleleri sahiplerinden kurtarma programına kredi sağlamış bir kurumun böyle bir konuya bulaşmış olması, ülkede şaşkınlık yaratırken, bu işe en çok şaşıran ise ailenin tarihi üzerine araştırma yapıp dökümanlarını koruyan Melanie Aspey oldu. Ülkenin en önemli hukukçu ailelerinden Freshfield konusunda ise Karayipler’de köle sahibi çok sayıda kişinin davalarına baktığı iddiası ortaya atıldı. Bu, bugüne kadar kölelik konusunda ortaya atılmış ilk iddia değil. Şimdiye kadar çok sayıda aile ve büyük kurum, geçmişlerinde bu gibi izler olduğu gerekçesiyle özür dileme yoluna gitmişti. 2002 yılı mart ayında tanınmış avukat Deadria C. Farmer-Paellmann, sağlık şirketi Aetna’nın kölelere ayrımcılık yaptığı konusunda bir iddia ortaya çıkmıştı. Aetna ise 140 yıl önce köleler için yazılan sigorta mddeleriyle ilgili olarak özür dilemişti. 1 milyar dolarlık özür Wells Fargo’nun satın aldığı Wachovia Bank da bir önceki sahiplerinin kölelik üzerinden para kazanmış olmasından dolayı çıkıp özür dileme yoluna giden finans kuruluşları arasında yer almıştı. Hatta siyahi otomotiv bayileri için de 1 milyar dolarlık kredi açma yoluna gitmişti. 2006 yılında İngiltere’nin Başbakanı olan Tony Blair, İngiltere’nin köle ticareti konusunda oynadığı rol nedeniyle özür dileyenler arasına girmişti. Amerika’da geçtiğimiz hafta kölelikteki rolü nedeniyle özür diler gibi bir karar açıklamıştı. Tek şubeli bankaya 4 milyon dolar ABD’nin finans kurumlarını kurtarmaya yönelik olarak oluşturulan TARP Fonu’ndan yardım alan küçük bankalar tartışma yarattı. Sadece 1 şubesi ve 3 ortağı olan Enterprise Bank’a verilen 4 milyon dolar, ’ TARP bankaları mı yoksa banka sahiplerini mi kurtarıyor’ söylentilerine yol açtı. Son bir ayda küçük ölçekli bankalara 164.1 milyon dolar aktarıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)