BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRothschild analist maaşlarını ikinci kez artırdı----

Rothschild analist maaşlarını ikinci kez artırdı

Rothschild analist maaşlarını ikinci kez artırdı
05 Nisan 2022 - 17:59 www.finansgundem.com

Finans devlerinin genç analistlerini ellerinde tutma yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Rotschild Londra’daki ilk yıl analist maaşlarını 65.000 sterline yükseltti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2021 yılında satın alma ve şirket evliliği sözleşmeleri (M&A) alanında finans devlerinin elde ettiği güçlü kârlar firmalar arasındaki yetenek savaşlarına hız kazandırdı. Bağımsız yatırım bankası Rothschild, analist maaşlarını ikinci kez yükseltti.

2021 yılında M&A alanında elde ettiği kârlarla en başarılı bilanço yılına ulaşan Rothschild Financial News’in haberine göre Londra merkezindeki giriş seviyesi analist maaşlarını 65.000 sterline yükseltti. Firmadaki ikinci yılını geçirenler 75.000 sterlin, üçüncü yılını geçirenlerse 80.000 sterlin ödeme alacak.

Rothschild geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı zamlarla giriş seviyesi analist maaşlarını 50.000 sterlinden 62.000 sterline yükseltmiş ve Londra’nın en iyi maaş ödeyen yatırım bankalarından biri haline gelmişti. Söz konusu zamlarda ikinci yılındakilerin ücretleri 67.000 sterlin, üçüncü yılındakilerin ücretleri ise 72.500 sterlindi.

Habere göre Rothschild sözcüsü maaşlardaki değişiklikle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Yatırım bankaları, sözleşmelerden elde edilen getirilerdeki artışlarla birlikte son bir yıldır bünyelerinde çalışan yetenekli gençleri ellerinde tutmakta zorlanıyor. Yoğun çalışma şartları nedeniyle tükenmişlik krizine giren ve yeni girişimler için işten ayrılan genç çalışanlar finans devlerini maaşlarda birden fazla kez zam yapmaya zorladı. Mevcut kriz öncesinde Londra’da genç bankacıların ortalama giriş seviyesi maaşları 50.000 sterlin civarındaydı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, geçen yılın Mart ayında Goldman Sachs’ın San Francisco birimindeki 13 Goldman Sachs analisti yoğun çalışma şartlarına dikkat çeken bir PowerPoint sunumunu sosyal medyaya sızdırmıştı. Analistler haftada 100 saatlik çalışma sürelerinden ve akıl sağlıklarını yitirmek üzere olduklarından yakınmıştı.

Bankalar söz konusu çatlak seslerin ardından çalışma uygulamalarını elden geçirmek durumunda kaldılar. Ancak sektörün büyük çoğunluğu çalışanlarını elinde tutmanın yolunu maaşları artırmakta buldu.

Goldman, Ağustos ayında Londra'daki maaşlarını 70.000 sterline yükseltti. Bu gelişmelerin ardından Morgan Stanley, Barclays, Bank of America, Citigroup ve JPMorgan da analist maaşlarını artıran Finans devlerinin arasında yer aldı.

JPMorgan ve Morgan Stanley Londra’daki yatırım bankaları için 70.000 sterlin giriş seviyesi maaş ödüyor. Butik yatırım bankaları Parella Weinberg ve PJT Partners gibi firmalar da artan rekabetle birlikte genç analistlerin maaşlarını yükseltiyor. Financial News’in haberine göre butik fintek firması FT Partners 85.000 sterlinlik başlangıç maaşlarıyla Londra’daki maaş çıtasını belirlemiş durumda.

Bankalar çalışanlarının memnuniyetini artırmak için maaş ödemelerinin ötesindeki iyileştirmelere de gitti. Mart ayında Citigroup, İspanya'nın Malaga kentinde 30 analistin çalışacağı yeni bir merkez oluşturma planlarını açıkladı. Bu merkezde genç çalışanlar tükenmişliği önlemek amacıyla sekiz saatlik vardiyalarla çalışacaklar. Ancak söz konusu birimde çalışacak analistler Londra ve New York merkezlerinde aldıkları ücretin yaklaşık yarısı miktarda 50.000 dolar kazanacaklar.

Citi’den genç bankacılara yeni çalışma modeli

 

Rothschild: Vakfımızı Naziler gibi yağmaladınız

 

Rothschild'in zenginliği kölelikten mi geliyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)