BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRosengren: Fed faiz artırımına iki yıl uzakta olabilir----

Rosengren: Fed faiz artırımına iki yıl uzakta olabilir

Rosengren: Fed faiz artırımına iki yıl uzakta olabilir
13 Nisan 2021 - 08:42 www.finansgundem.com

Fed'in şu anda mevcut uyum sağlayıcı para politikasını ne zaman değiştirebileceğini tahmin edecek 'öngörüye' sahip olmadığını söyleyen Fed Boston Başkanı Eric Rosengren, bunun daha önemli bir soru haline gelmesine iki yıl uzakta olduğunu vurguladı.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin faiz oranlarının yükseltilmesine ilişkin sorularını yanıtlayan Rosengren, Fed'in "bunun çok daha önemli bir soru haline geleceği zamana iki yıl uzakta" olduğunu söyledi.

Rosengren, "Hala çok fazla işgücü piyasası durgunluğumuz var, [işgücüne] katılım oranı pandemiden öncesine göre hala oldukça düşük ve işsizlik oranı hala yüzde 6.0 düzeyinde; bu nedenle, Faizleri artırma konusunda endişelenmek gerekmeden önce, öncelikle durgunluktan kurtulmalıyız ve istikrarlı bir enflasyon oranına ulaşmalıyız" diye açıkladı.

Bunun yanında, ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimserliğini de dile getiren Rosengren, işsizlik oranının "yıl sonuna kadar oldukça düşük düzeylere inmesini" beklediğini vurguladı.

Rosengren, "İşgücü piyasasındaki durgunluk önemini hala korurken, ve enflasyon hala Fed’in yüzde 2.0 hedefinin altındayken, para politikasının mevcut son derece uyumlu duruşunun uygun olduğunu düşünüyorum" diye ekledi.

FED bu yıl faiz artıracak mı?

 

FED ‘dur’ diyene kadar boğa piyasası devam edecek

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)